Start cu victorie pentru România, la Mondialele de Popice

Jucătoarele prahovene din lot – liderele echipei tricolore

Petre Apostol

Sâmbătă, reprezentativa României de popice feminin a debutat la cea de-a VIII-a ediție a Campionatului Mondial pe echipe, care se desfășoară la Rokycany, în Cehia. Selecționata României a evoluat în compania echipei Slovaciei, în primul meci al Grupei A, toate cele trei reprezentate prahovene din lotul tricolor punctând pentru formația țării noastre.
Naționala României s-a impus clar, scor 6-2 (3500-3383 la popice doborâte, 15-9 la puncte de set, 4-2 la puncte de echipă).
Cele trei sportive de la vicecampioana Conpet Petrolul Ploiești din lotul României, Daniela Lăcătușu, Luminița Dogaru și Florentina Naghi, au fost liderele tricolorelor, primele două fiind singurele care au depășit 600 de popice doborâte, obținând trei dintre cele patru puncte de echipă ale echipei țării noastre.
Componența celor două echipe a fost următoarea (în ordinea intrării în joc):
România: Maria Ciobanu 533 popice doborâte, Daniela Lăcătușu 620 (3 puncte de set, punct de echipă), Duka Tilda 564 (3 puncte de set, punct de echipă), Florentina Naghi 593 (4 puncte de set, punct de echipă), Luminița Dogaru 614 (4 puncte de set, punct de echipă), Andreea Băicoianu 576 (un punct de set).
Slovacia: Katarina Valigurova 573 popice doborâte (4 puncte de set, punct de echipă), Dana Klubertova 565 (un punct de set), Gabriela Kucharova/Monika Magalova 522 (un punct de set), Maria Tomkova 555, Lenka Stasinkova 572, Klaudia Pivkova 596 (3 puncte de set, punct de echipă).
În celălalt meci al grupei, vicecampioana de la ediția anterioară, Croația, a învins categoric reprezentativa Danemarcei, scor 8-0 (3671-2975 la popice doborâte, 23-1 la puncte de set).
În celelalte grupe s-au înregistrat următoarele rezultate:
Grupa B: Italia – Austria 2-6, Germania – Polonia 8-0;
Grupa C: Serbia – Bosnia și Herțegovina 7-1, Cehia – Estonia 8-0;
Grupa D: Ungaria – Franța 7-1, Slovenia a stat.
Astăzi, este programată etapa a doua, România urmând să evolueze în compania Croației, începând cu ora 9:00 (ora României). Primele două clasate din fiecare grupă vor avansa în sferturile de finală.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*