Start în play-off, CSM București – CSM Lugoj 3:0

Prima clasată la încheierea sezonului regular și formația calificată de pe ultimul loc în grupa I valorică a Diviziei A1 au inaugurat în această după-amiază în capitală faza play-off a ediției în curs în elita voleiului feminin intern, în cadrul primei etape din cele 10 runde ale zonei 1-6, iar liderul s-a impus conform calculelor hârtiei, la zero: CSM București – CSM Lugoj 3:0.

Start pe ambele fronturi vineri spre seară în faza play-off a Diviziei A1, atât la fileul masculin, inclusiv prin duelul televizat de la Ploiești, cât și la cel feminin, partida din capitală fiind programată de fapt în devans din prima rundă a returului în grupa I valorică, când lugojencele ar fi urmat să joace în calitate de gazde contra lui CSM București. Însă cele două cluburi au căzut de acord pentru a disputa în zile succesive din acest weekend confruntările tur-retur pe care le aveau de bifat în zona 1-6, ca loc de desfășurare fiind aleasă capitala.

Unde CSM București n-a avut probleme în a galopa spre un 3:0 fără mari emoții și istoric, la capătul a doar 61 de minute de joc efectiv, pe seturi 25:13, 25:16, 25:16, cele 32 de puncte diferență în clasament între prima și a șasea clasată la capătul primelor 18 etape din sezonul regular evidențiindu-se și în meciul direct.

Iar mâine de la ora 14, ca primă partidă a rundei inaugurale în play-off, se va derula pe același teren și revanșa CSM București – CSM Lugoj, liderul din capitală, care încheia returul cu 6 puncte avans față de campioana din Blaj, deținând în egală măsură prima șansă.

În celelalte două înfruntări din etapa I în zona 1-6, tot sâmbătă, de la ora 14:30, CS Știința Bacău – CSM Târgoviște, iar de la ora 18, CSM Volei-Alba Blaj – UVT Agroland Timișoara.

Nou-promovatele calificate în play-off de pe locul 5 vor demara în premieră în grupa I valorică a elitei tocmai pe terenul triplei campioane naționale la zi, și chiar într-un moment semnificativ pentru voleiul ardelean dar și românesc, gruparea din Blaj, calificată săptămâna trecută în Playoffs6 din Liga Campionilor de pe locul 1 în Grupa A, cu o singură înfrângere din 6 apariții, și aceasta suferită doar după asigurarea biletelor, cucerind dreptul de organizare la București al turneului final în întrecerea continentală inter-cluburi numărul 1 la fileul fetelor, pe 5-6 mai. Implicit, CSM Volei-Alba Blaj este și calificată direct în întrecerea Final Four din primăvară.

CSM Volei-Alba a pierdut marți în Elveția la căderea cortinei peste faza pe serii, 3:0 pentru Volero, care s-a calificat astfel la rândul ei în Playoffs6 de pe locul 2 în Grupa A, hexagon eliminatoriu programat între 20 martie și 5 aprilie, reunind câștigătoarele invincibile de serii, VakifBank Istanbul și Dinamo Kazan, cealaltă echipă intrată de pe poziția I cu un eșec, și anume Igor Gorgonzola Novara, dar și trupele strecurate de pe 2, elvețiencele, Imoco Volley Conegliano și Galatasaray. Pentru cele 3 poziții în Final4 se va juca tur-retur după cum urmează: Volero – VakifBank, Conegliano – Kazan și Galatasaray – Novara.

Revenind pe plan intern, și UVT Agroland are programul ei în play-off, returul la Timișoara cu campioanele fiind programat pe 28 martie în cadrul etapei a șasea, iar în rest după cum urmează, conform portalului oficial al clubului roșu-alb-negru, care și-a expus la mijlocul acestei săptămâni planurile înaintea celor zece runde, și cu ocazia împlinirii a patru ani de la lansarea grupării de pe Bega, punctată zilele acestea de intrarea cu brio în play-off, în care elevele lui Bogdan Paul țintesc chiar locul 4.

Așadar, în etapele a doua și a șaptea, UVT Agroland – Știința Bacău pe 10 martie și 31 martie returul, în rundele a 3-a și a opta, CSM Târgoviște – UVT Agroland, în 14 martie și 14 aprilie returul, în etapele a patra și a noua CSM Lugoj – UVT Agroland pe 17 martie și 18 aprilie returul, iar în rundele a 5-a și a 10-a, UVT Agroland – CSM București, în 24 martie și 21 aprilie returul.

Înaintea deplasării la Blaj dar și a celor 10 etape în 7 săptămâni, antrenorul timișorencelor, Bogdan Paul, a semnalat că ”începem faza finală a campionatului, poate cea mai importantă etapă a activității noastre. Ce se întâmplă în momentul de față la Agroland este urmare a unui fenomen. Dacă este să ne raportăm strict la situația sportivă, da, este o poziție frumoasă la care am aspirat, poate nu o visam chiar atât de frumos, dar am gestionat situația corect. În momentul de față avem posibilitatea de a ajunge în primele patru echipe ale campionatului. Va fi un play-off lung și aglomerat, astfel încât nu putem să afirmăm cu certitudine că vom reuși să obținem locul al patrulea. Ce este important, este că ne dorim cu adevărat acest lucru. Acum cu adevărat putem să spunem că visăm frumos. Este irelevantă înfrângerea din Champions League. Volei Alba Blaj, în momentul de față, își caută punctele de care are nevoie pentru a mai avea șanse la titlu. Și noi căutăm orice punct pe care putem să îl obținem acolo unde nu ne gândim că putem face acest lucru. Eu sunt convins că fetele vor fi conectate la importanța acestui play-off și vor trata fiecare meci foarte serios. Chiar dacă luna martie este foarte încărcată, vom avea șapte meciuri în patru săptămâni, vom reuși să gestionăm această situație. Am făcut o prioritate din a păstra starea de sănătate la un nivel optim. Chiar dacă pentru jucătoare a fost mai greu, preparatorul fizic și-a făcut treaba și în momentul de față echipa este pregătită din punct de vedere fizic pentru această lună de foc”.

Programul în play-off, primele rezultate și ierarhia de start, pe coloana datelor tehnice.

Sâmbătă joacă la debutul în play-out-ul masculin și codașa CSU UV Timișoara, la Dinamo, de la ora 12, dar și CSU Politehnica Timișoara, în manșa I a barajului de intrare în play-off-ul Diviziei A2 feminin, contra sibiencelor.

S-a jucat în această săptămână și în cadrul etapei a 14-a din cadrul Campionatului Municipal Timișoara de volei, ultima a returului, și anume Continental – Shawarma 2.0 3-2 (25:17, 23:25, 28:26, 22:25, 15:7), cu MVP Andrei Vilău (centru, Continental), respectiv CS Alternative – Timișoara 0:3 ( 16:25, 23:25, 15:25), cu MVP Norby Norbert, secund, de la Timișoara, dar și una din restantele acestui retur de campionat municipal: Continental – UMF Timișoara 3-0 (25:21, 25:16, 25:18), MVP fiind Alex Duță, trăgătorul fals de la Continental.

The post Start în play-off, CSM București – CSM Lugoj 3:0 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*