Start promițător pentru piloții lugojeni în prima etapă de motocros

Un nou sezon competițional în campionatul național de motocros a debutat săptămâna trecută, în intervalul 9-10 aprilie. Startul a fost dat pe circuitul de la Ciolpani (județul Ilfov). Lugojul a fost reprezentat de Liviu Jigmond jr. (11 ani) la clasa 85 cc și Andreas Balintoni (7 ani) la clasa 50 cc-juniori mari de la clubul din municipiul nostru, Moto Extrem condus de Liviu Jigmond, precum și de frații Dean Victor (7 ani) și Luca Mark Ioviță (10 ani), care au intrat pe pistă la clasele 50 cc-juniori mari, respectiv 65 cc.

După cele două manșe de concurs Liviu Jigmond jr. s-a clasat primul în ierarhia piloților români și al treilea în categorie, primele două locuri fiind ocupate de doi piloți din Bulgaria. O bătălie disputată a fost la clasa 50 cc-juniori mari între Andreas Balintoni și Dean Victor Ioviță, foști colegi la Moto Extrem, până în acest an. Balintoni a câștigat prima manșă, dar s-a clasat pe locul secund în manșa a doua, în spatele lui Dean Ioviță, care a fost desemnat câștigătorul primei etape. Fratele acestuia, Luca Mark a ocupat locul II la clasa 65 cc.

“A fost o primă etapă dificilă cu participarea unor piloți din afara țării. La clasa 85 cc, unde Liviu Jigmond jr., a debutat în acest sezon, s-a descurcat foarte bine și a dominat în fața piloților din țară, fiind depășit doar de sportivii veniți din Bulgaria. Sunt mulțumit de această primă etapă și vom încerca să atacăm titlul, chiar dacă această categorie este mult mai dificilă față de clasa 65 cc. Un lucru de remarcat este că Liviu a reușit să alerge mai bine decât bucureștenii de la Top Cross Otopeni, care au evoluat la ei acasă și au cunoscut mult mai bine pista. O luptă interesantă a fost la 50 cc-juniori mari, unde Andreas Balintoni și Dean Ioviță și-au disputat prima poziție, fiecare câștigând câte o manșă. Sunt mulțumit de cei doi piloți ai clubului nostru și sper să se comporte cel puțin la fel și în următoarea etapă. La amândoi se vede un progres”, a precizat Liviu Jigmond, conducătorul clubului Moto Extrem.

Etapa a doua este programată în 7-9 mai. Participarea fraților Ioviță (VN Motor Sport) a fost sprijinită de Nordica Moto, MotoBoom, Metabond România, Vitanimix, Paul Gaidoș-SC Silcom SA și Motul.

 

Articolul Start promițător pentru piloții lugojeni în prima etapă de motocros apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*