Stație de încărcare pentru mașinile electrice, la Lugoj

E.ON Energie România a finalizat instalarea celor 19 stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice din cadrul proiectului european NEXT-E. Ultima stație prevăzută în cadrul proiectului a fost pusă în funcțiune la Lugoj, la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut.
Staţia de încărcare de la Lugoj este amplasată în parcarea magazinului Penny (Str. Episcop dr. Ioan Bălan), are o putere maximă de 77 kW și este de tip fast charge 1×50 kW (curent continuu conectori CCS sau CHAdeMO) + 1×22 kW (curent alternativ conector Type 2), cu două locuri de parcare. Astfel, timpul mediu de încărcare a unei maşini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie.

Iniţiativa face parte din proiectul NEXT-E, cofinanţat din fonduri europene prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF) prin care E.ON Energie România şi-a propus să instaleze 19 unităţi de încărcare rapidă a autovehiculelor, alte 21 revenind MOL, unul dintre partenerii din acest proiect.

Stațiile de încărcare au fost integrate pe platforma interoperabilă Hubject, lucru care facilitează călătoriile internaționale pe distanţe lungi în regiune. Proiectul NEXT-E prevede montarea în România a 40 de stații de încărcare rapidă, dintre care 19 de către E.ON, iar 21 de către MOL România.

Până în prezent, prin intermediul stațiilor NEXT-E instalate de E.ON Energie România, posesorii de autovehicule electrice sau hibrid au utilizat peste 46.000 de kWh de energie electrică și au parcurs peste 310.000 de km, impactul asupra mediului fiind o reducere cu 37,2 t de CO2.  Cele mai multe încărcări s-au făcut la stațiile din Iași, Suceava și Roman.

Staţiile sunt integrate într-un sistem de monitorizare şi gestionare a sesiunilor de încărcare. Acest sistem asigură supravegherea non-stop a respectivei unităţi şi are posibilitatea de a rezolva de la distanţă eventualele incidente apărute în timpul încărcărilor. În plus, eventualele probleme apărute la staţiile de încărcare vor putea fi semnalate telefonic 24/7 la un call center al E.ON.

Utilizatorii de vehicule electrice pot accesa şi rezerva staţiile direct pe https://harta-statii.eondrive.ro/ sau prin aplicaţia mobilă E.ON Drive, disponibilă atât pentru Android, cât şi pentru iOS. De asemenea, acestea pot fi vizualizate pe principalele aplicații de transport rutier, dar și pe platforma online Plugshare.

Articolul Stație de încărcare pentru mașinile electrice, la Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*