”Stejarii” surclasează Germania, 85-6 cu 13 eseuri. Două Tangimana Fonovai, unul Stephen Shennan

Rugbiștii României s-au revanșat cu vârf și îndesat în această după-amiază în fața Germaniei, căreia i-au administrat pe Cluj Arena un mai mult decât drastic 85-6 (31-6) la debutul în cele 5 runde din începutul de an în Rugby Europe Championship, făcând încă un pas spre turneul final mondial de anul viitor din Japonia.

Învinși doar de nemți în cele 5 etape din prima jumătate a parcursului din Rugby Europe Championship spre turneul final IRB World Cup 2019, anul trecut pe 11 februarie, în prima lor deplasare, ”Stejarii” s-au reabilitat la modul absolut în disputele directe cu Germania, conturând un triumf de bun augur înaintea confruntării de duminica viitoare de la Madrid, cu Spania, încă aspirantă la rândul ei la prinderea poziției de calificare ”Europe 1” pe drumul spre Țara Soarelui Răsare, deținută de România, favorită la adjudecarea biletelor.

Situați pe locul 15 în ierarhia mondială inter-țări ținută de International Rugby Board, românii selecționați de Lynn Howells au galopat la Cluj în dauna nemților alunecați recent pe poziția a 27-a în același clasament, și ca revanșă pentru surprinzătorul 41-38 smuls de Germania la startul campaniei, în februarie 2017, la Offenbach.

”Stejarii”, inclusiv cu 3 titulari proveniți de la campioana Timișoara Saracens, au etalat un recital de eseuri împotriva rugbiștilor pregătiți de Pablo Lemoine, care a selecționat componenți de la 10 cluburi interne, 3 care joacă la grupări din Franța respectiv câte unul în Anglia și Țara Galilor, cu mențiunea că viitoarea oponentă a bănățenilor în barajul tur-retur pentru un loc în grupele Challenge Cup 2018/9, Heidelberger RK, a avut patru reprezentanți în efectivul de sub Feleac, dintre care 3 titulari, fundașul Marvin Dieckmann și numerele 13 respectiv 14, Robin Plümpe și Paul Pfisterer. Precum Heidelberger RK, un număr la fel de ridicat de selecționabili între cei 23, patru, a deținut și TSV Handschuhsheim, de la viitorii adversari ai celor din Ronaț mai provenind și Carsten Lang, în pachetul de înaintare, pe bancă la startul jocului.

Fundașul bănățenilor, Fercu, aflat la a 99-a selecție, a inițiat marcarea primului eseu, deja în minutul 5, semnat de Sione Fakaosilea, după care Mihăiță Lazăr, Tangimana Fonovai de două ori, în minutele 27 și 35, mai întâi în urma unei lungi șarje a aceluiași Fercu, respectiv căpitanul Macovei au înscris la rândul lor eseurile primei părți, încheiată 31-6, vizitatorii ripostând prin două lovituri de pedeapsă.

”Stejarii” au marcat alte opt eseuri în partea secundă, în ordine prin Burcea, Kinikinilau, Dumitru, din nou Fakaosilea dar și Kinikinilau precum și Macovei, Coste respectiv în minutul 79 și Stephen Shennan, rugbist al timișorenilor revenit așadar sub ”tricolor”, la start ca rezervă, în urma unei lungi absențe datorate accidentării. Zece dintre eseuri au fost transformate, majoritatea de Florin Vlaicu iar ultimele două de Valentin Calafeteanu: 85-6.

Cu punctul bonus ofensiv adjudecat, România s-a mai distanțat încă puțin în ierarhie de iberici, câștigători astăzi și în returul în deplasare după 16-6 anul trecut pe teren propriu, mai precis, Rusia – Spania 13-20, la Krasnodar, echivalent cu scoaterea din cursă a ”Urșilor”, care abordau această rundă inaugurală pe 2018 cu 4 puncte handicap în fața roș-galbenilor respectiv la 6 în urma liderilor ”Stejari”.

Georgia, calificată la turneul final nipon încă de la Cupa Mondială 2015 din Anglia, a dispus categoric de Belgia, cu 47-0.

România: 1. Mihăiță Lazăr (Castres), 2. Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), 3. Andrei Ursache (Carcassonne), 4. Johan Van Heerden (Știința Baia Mare), 5. Marius Antonescu (Colomiers), 6. Valentin Ursache (Oyonnax), 7. Mihai Macovei – cpt. (Colomiers), 8. Stelian Burcea (CSM București), 9. Florin Surugiu (Steaua București), 10. Florin Vlaicu (Steaua București), 11. Ionuț Dumitru (Steaua București), 12. Sione Fakaosilea (Știința Baia Mare), 13. Paula Kinikinilau (CSM București), 14. Tangimana Fonovai (Timișoara Saracens), 15. Cătălin Fercu (Timișoara Saracens).

Rezerve la start: 16. Florin Bârdașu (Știința Baia Mare), 17. Ionel Badiu (Timișoara Saracens), 18. Alexandru Țăruș (Sale Sharks), 19. Alin Coste (Carcassonne), 20. Andrei Gorcioaia (Massy), 21. Valentin Calafeteanu (CSM București), 22. Stephen Shennan (Timișoara Saracens) și (23.) Jack Umaga (Timișoara Saracens).

* Tot astăzi a demarat și cea de-a doua etapă a Turneului celor 6 Națiuni, cu meciul Irlanda – Italia 56-19, la această oră jucându-se Anglia – Țara Galilor, după care duminică după-amiază va avea loc Scoția – Franța.

În runda inaugurală se consemnau și scoruri categorice, Țara Galilor – Scoția 34-7 și Italia – Anglia 15-46, dar și Franța – Irlanda 13-15.

Tot în acest weekend, în Turneul celor 6 Națiuni rezervat selecționatelor U20 s-au înregistrat rezultatele Irlanda – Italia 38-34, Scoția – Franța 17-69 și Anglia – Țara Galilor 37-12.

The post ”Stejarii” surclasează Germania, 85-6 cu 13 eseuri. Două Tangimana Fonovai, unul Stephen Shennan appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*