Știai că lugojenii își îndeamnă copiii să învețe să cânte la un instrument muzical? AFLĂ de ce!

Anumiți oameni au ajuns să nu mai vadă copilăria ca pe o perioadă banală, când prichindeii se joacă după bunul plac, bucurându-se de tot ce înseamnă lipsă de griji. Multi părinți au început să-i implice tot mai mult în diferite activități educative, în așa fel încât micuții să acumuleze tot felul de experiențe necesare vieții de adult. Nici lugojenii nu se lasă mai prejos și îi îndreaptă către studierea unui instrument muzical.

Acest lucru se datorează faptului că părinții vor să ofere copiilor posibilitatea de a-și descoperi talentele native încă din fragedă pruncie, iar muzica poate fi un domeniu în care micuții vor excela dacă încep să practice instrumentul devreme. Foarte interesant este faptul că un număr mare de lugojeni au ales pianul pentru copilul debutant în domeniul muzical, considerându-l mai elegant și mai melodios, dar și pentru că ei înșiși și-au dorit la un moment dat, în copilărie, să devină pianiști de renume. Dacă te interesează un astfel de instrument muzical pentru copilul tău, intră aici și fă alegerea potrivită.

Iată de ce părinții din LUGOJ își îndeamnă copiii să studieze un instrument muzical!

Multe mămici și mulți tătici vor să-și crească prichindeii după regulile educației moderne, care aduc în prim plan descoperirea abilităților și dezvoltarea lor din primii ani de viață, așa că din casele lugojenilor au început să nu lipsească sfaturile specialiștilor, indiferent de locul din care sunt culese acestea. Se pare că există mai multe motive care-i determină pe părinți să-i indemne pe copii să studieze muzica:

  • Cântatul la un instrument muzical are o mare influență asupra dezvoltării creierului, iar acest lucru este dovedit de diferite studii, care demonstrează practic că micuții vor avea o memorie mult mai bună, vor fi mai puțin stresați și vor reuși să își dezvolte din plin creativitatea;
  • Copiii care studiază muzica pot să socializeze mai ușor cu ajutorul acestui instrument pentru că, în orice grup, toată lumea adoră pe cel care face atmosferă. Cu ajutorul său, micii instrumentiști pot să se deconecteze de la grijile cotidiene, să alunge plictiseala și să se simtă bine, chiar și singuri;
  • Cei care studiază muzica devin foarte disciplinați, iar acest lucru încântă adulții care observă cum propriii copii au un program strict de exersare, de la care nu se abat. Desigur, este necesar ca acestora să le facă plăcere să cânte la vioară, pian, chitara sau alt instrument ales;
  • De asemenea, alt motiv pentru care lugojenii au vrut ca micuții lor să învețe să cânte a fost faptul că își doreau ca aceștia să se concentreze mai bine la tot ceea ce îi înconjoară. În timp, au observat creșterea capacității de coordonare mână-ochi, sporirea dexterității și formarea proceselor de gândire complexă;
  • Specialiștii recomandă copiilor o astfel de activitate pentru sentimentul de satisfacție pe care-l vor avea și care le va aduce împlinirea de care vor avea nevoie în perioada adolescenței și tinereții.

În concluzie, deși cântatul la un instrument poate părea destul de dificil pentru că presupune multă muncă încă de la o vârstă fragedă, totuși părinții ar trebui să ia în considerare această activitate pentru că poate fi metoda perfectă prin care micuții să fie mai atenți, mai disciplinați și mai relaxați.

Surse foto:

shutterstock.com

Articolul Știai că lugojenii își îndeamnă copiii să învețe să cânte la un instrument muzical? AFLĂ de ce! apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*