Știința Bacău se revanșează tot cu 3:1 cu UVT Agroland

Năzuințe și speranțe pentru nou-promovata UVT Agroland înaintea lungii și dificilei deplasări la Bacău din returul fazei play-off a Diviziei A1 de volei feminin, timișorencele căutând să dea lovitura și pe Bistrița după ce izbuteau să dispună de Știința pe Bega și la Lugoj cu 3:0 respectiv 3:1 atât în sezonul regular cât și în turul grupei I valorice, însă ultima campioană a țării înaintea preluării supremației de către cele din Blaj și-a apărat blazonul prin a se revanșa tot cu 3:1, deznodământ identic celui din meciul de debut al elevelor lui Bogdan Paul în elită, tocmai în Moldova, pe 14 octombrie. Iar tot cu 3:1 a cedat în această seară și CSM Lugoj, la Târgoviște.

Timișorencele de pe locul 5 la startul returului în zona 1-6 a elitei identificau deplasarea la Bacău drept o dispută cheie în încercarea răsturnării ierarhiilor prin penetrarea careului de ași consacrat al Diviziei A1 încă din sezonul promovării, însuflețite atât de succesele pe teren propriu împotriva Științei Bacău cât și de triumful reușit în deplasare la una dintre formațiile de cupe europene, CSM Târgoviște, dar în cele din urmă podul peste Bistrița a fost puțin prea îndepărtat într-un moment dificil al sezonului, cu multe partide într-un interval relativ scurt de timp, UVT Agroland clacând fără punct în clasament, 3:1, deși egala la seturi prin adjudecarea celui mai crâncen disputat al întâlnirii de la ora 17.

Amânându-și debutul acasă în retur cu campioana CSM Volei-Alba pentru Joia Mare, pe 5 aprilie de la ora 18:30, UVT Agroland a avut implicit liber mijlocul acestei săptămâni, concentrându-se pe deplasarea la Bacău, avantaj indisponibil taberei moldave, implicată în urmă cu 3 zile la Târgoviște în încleștarea directă pentru locul 3 cu gazda CSM, depășită de CS Știința cu 1:3, pe seturi 21:25, 22:25, 25:19, 17:25.

Chiar și întinse miercuri seară în deplasarea tranșată în 108 minute de joc efectiv, voleibalistele de pe Bistrița și-au valorificat astăzi și avantajul terenului propriu, tot cu 3:1, trecând de timișorence cu 25:21, 22:25, 25:22 și 25:14, în nu mai puțin de 113 minute de joc efectiv, a treia victorie pentru Știința într-o săptămână, și tot cu punctaj maxim în ierarhie, după ce primele 4 apariții din retur le pierdea pe linie cu 3:1.

Astfel s-a cam jucat în linii mari menținerea primelor 4 clasate în același status-quo ierarhic, notabilă fiind perseverența timișorencelor în tentativa de a străpunge careul fruntaș, cu speranțe în acest sens până și la ora returului în play-off. Dar nu e totul gata, UVT Agroland mai având de jucat tot pe Bega și după primirea campioanelor din Blaj, atât cu CSM Târgoviște cât și cu CSM Lugoj, iar la final la CSM București. În orice caz, deznodământul ieșirii din această seară pe Bistrița a fost identic celui din aceeași deplasare din etapa de debut a bănățencelor în elita Diviziei A1.

Bogdan Paul a contat la Bacău pe întreg efectivul: Cărbuneanu, Bacșiș, căpitanul Balintoni, liberoul Ozun, Calotă, Orlandea, Lakovic, Vasilica, Petra, Lupescu și Pîrv. CS Știința, cu Florin Grapă pe bancă, a contat pe Șipoș, căpitanul Rogojinaru, Kapelovies, liberoul Albu, Cazacu, Filipaș, Lupa, Radu, Faleș, Ciucu, Djuric și Ciocian.

Tot cu 3:1 s-au impus gazdele și în celălalt meci al serii din etapa a VII-a în faza play-off a Diviziei A1 feminine, CSM Târgoviște trecând de a șasea clasată, CSM Lugoj, cu 25:17, 25:19, 19:25, 25:18. Dâmbovițencele cu 6 voleibaliste de peste hotare în alcătuire au avut nevoie de 96 de minute pentru a înfrânge rezistența bănățencelor, aliniate într-un efectiv mai restrâns.

Urmează pauza Sfintelor Sărbători de Paște, în urma cărora, pe 14, 18 și 21 aprilie se vor juca ultimele 3 etape din returul fazei play-off, prima apariție a lugojencelor fiind acasă cu campioana din Blaj. Clasamentul la zi în urma rezultatelor de astăzi, precum și programul viitor, pe coloana datelor tehnice, runda urmând a se încheia luni 2 aprilie de la 17:30 prin duelul televizat la vârf CSM Volei-Alba – CSM București.

Tot astăzi, după prânz, a jucat și prim-divizionara masculină CSU UV Timișoara, în prima dintre cele 3 apariții finale acasă din returul fazei play-out, ”universitarii” galben-albaștri cedând cu 0:3 vizitatoarei nou-promovate CS Dinamo București, pe seturi la 8, 22 și 21, în 69 de minute de joc efectiv. Mult mai strâns a fost celălalt meci al etapei a VI-a, de la debutul returului zonei 7-12, duelul clujean dintre CS ”U” și Unirea Dej încheindu-se cu 2:3, după 1:0 și 2:1. Două partide mai au bănățenii de disputat, pe 14 și 18 aprilie, în sala UVT, cu CS ”U” Cluj și CS Știința Explorări Baia Mare, indiferent de rezultate rămânând penultimii în clasament.

 

The post Știința Bacău se revanșează tot cu 3:1 cu UVT Agroland appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*