Ştirea zilei: bazinul Vega se va redeschide peste o lună!

Petre Apostol

Ieri, în prezenţa viceprimarului Ploieştiului, Cristian Ganea, a directorului adjunct al CSM Ploieşti, Decu Crîngaşu, şi a reprezentanţilor firmei SOF Expert Project, a avut loc recepţia lucrărilor de la Bazinul Vega. Închiderea bazinului, în iarna anului trecut, a creat multe probleme în special sportivilor de la cluburile din oraş, care se pregăteau pentru campionate, unii dintre ei chiar componenţi ai loturilor naţionale.
Deşi a fost închis la finalul anului trecut, bazinul nu a intrat în renovare decât la sfârşitul lunii mai, anul acesta. Iar lucrările au durat destul de mult, având în vedere că ieri a fost realizată recepţia, Bazinul Vega urmând să fie redeschis abia peste o lună. Adică, aproape după un an de la închidere, mărturie a vitezei cu care se mişcă lucrurile în Ploieşti.
Valoarea la care s-au ridicat costurile de reparaţie a fost de aproape 440.000 lei, lucrările vizând, în principal, tavanul, motivul pentru care s-a şi închis, deoarece, anul trecut, s-au desprins bucăţi ce au pus în pericol integritatea înotătorilor.
Conform reprezentanţilor de la SOF Expert Project, s-au realizat decopertarea tencuielii tavanului, tratarea armăturilor cu un strat rezistent la umiditate, refacerea grinzilor cu o tencuială de mortar osmotic (rezistent la apă), vopsirea cu lavabil cauciucat, special pentru astfel de incinte, cu umiditate mare, curăţarea şi vopsirea structurii metalice de la nivelul tavanului. În plus, s-a înlocuit şi o parte din ţeava de alimentare cu apă (25 de metri) şi s-a făcut o serie de reparaţii la acoperiş.
Interesant că în planul de renovare nu a fost trecută instalaţia de dezumidificare, absolut necesară pentru un bazin de înot, în privinţa căreia, cel puţin, se doreşte achiziţionarea, în perspectivă. Când, însă, nu se ştie!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*