Stoica: „Sunt supărat și trist pentru efortul jucătorilor, am avut ocazia să batem una din cele mai bune echipe din liga a doua”

CS Mioveni rămâne neînvinsă după primele șapte runde în ediția 2019-2020 a ligii secunde, fiind prima echipă ce-i marchează UTA-ei pe „Motorul”. A făcut-o o singură dată, cu toate că ocazii clare ca lumina zilei au mai fost la poarta lui Iacob. Până la urmă, a ieșit o remiză ce nu prea mulțumește niciuna dintre combatante, dar  – cu siguranță – a mulțumit ochiul (tele)spectator.

Ca și înaintea partidei, antrenorul argeșenilor a subliniat aportul publicului arădean la rezultatele trupei lui Laszlo Balint. „E fantastic ce e la Arad, e un public minunat care știe să își ridice jucătorii în momente grele și mi-am dorit o astfel de atmosferă la acest meci. Toată lumea știe, UTA e Campioana Provinciei, e o echipă cu istorie și, pe lângă istorie, arădenii au și cultură fotbalistică. Mi-a plăcut enorma atitudinea fanilor, aș vrea să am și eu așa ceva la Mioveni. Nu am decât cuvinte de laudă pentru așa oraș și public”, a spus din capul locului Marius Stoica.

Comentând desfășurarea efectivă a partidei, tehnicianul „galben-verzilor” s-a arătat dezamăgit de deznodământ. „Sunt foarte supărat, pentru că jocul l-am pregătit fantastic de bine. Am știut că UTA joacă cu linia defensivă la 40 de metri de poarta ei, iar situațiile de a scăpa singur cu portarul au fost multe. Dar, poate așa a vrut Dumnezeu. Jucătorii sunt eroi, eu sunt de principiul de a juca fotbal, nu de a trage de timp. Sunt foarte strict cu acest aspect, spre deosebire de alte echipe ce vin la Mioveni să tragă de timp. UTA e o echipă frumoasă, e în reconstrucție, nu are omogenitate, trebuie să aveți răbdare cu Balint. Mi-este prieten, îl apreciez pentru ce filozofie de joc are. Meciul de azi a foarte bun, peste nivelul ligii secunde, dar nu știu dacă scorul e echitabil. Ambele echipe puteau câștiga, cine marca în partea a doua ar fi luat toate punctele. Sunt supărat și trist pentru efortul jucătorilor, care, cred eu, a fost mai mare decât al UTA-ei, care a avut și perioadă de refacere mai mare, nejucând weekendul trecut. Am venit să arătăm că ne merităm locul în clasament și cred că toți s-au convins că UTA a avut cel mai greu joc de până acum. Azi am avut ocazia să batem una din cele mai bune echipe din liga a doua, nu am reușit, mergem înainte, ne vedem de drumul nostru”, a adăugat Stoica.

Italianul Davide Massaro putea fi erou pentru argeșeni, dar a ratat două ocazii imense și a părăsit terenul în lacrimi. „E afectat pentru că în minutul 91 sau 92, ce mai putea să facă adversarul dacă  dai gol din poziție de singur cu portarul? A avut 2 ocazii, e jucător de calitate, știu ce selecție am făcut, la fel ca și Gyuszi Balint. Are execuții fantastice la antrenament, chiar ieri, pe acest teren, a râs de portar cu o scăriță, azi nu a făcut-o. La ce atmosfera era în tribune, era normal să nu mai gândești la fel de clar ca la antrenament. Altfel, ne-a lipsit Măzărache după acea eliminare din Cupă. Avea viteză bună pe spațiile mari apărute în acest meci”, a fost remarca antrenorului Mioveniului.

În fine, Stoica a vorbit și despre nivelul ligii secunde: „Sunt multe echipe care vor să promoveze, în special cele de tradiție. Au investit mulți bani, au jucători de Liga 1 și numărul de fani pe arene e mai mare aici, în Liga 2-a. E o competiție frumoasă, eu mă bucur că avem continuitate în rezultate. Anul trecut, am terminat cu patru victorii consecutive, am continuat cu acest tur de campionat greu, nu pot decât să-mi felicit jucătorii că înțeleg folozofia mea”.

CS Mioveni are parte de un alt duel tare runda viitoare, odată cu vizita celor de la Dunărea Călărași.

 

0
0

Articolul Stoica: „Sunt supărat și trist pentru efortul jucătorilor, am avut ocazia să batem una din cele mai bune echipe din liga a doua” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*