Stop inundațiilor stradale! Lugojul va avea patru stații de decantare a apelor pluviale

La rectificarea de buget din 15 decembrie a fost votat un amendament care prevede majorarea cu 120 mii lei a capitolului ”Locuințe, servicii și dezvoltare publică”, pentru studiu de fezabilitate extindere canalizare în municipiul Lugoj și realizarea de decantoare de hidrocarburi.
Aceste decantoare sunt un fel de filtre subterane, care împiedică benzina, motorina, uleiurile și alte hidrocarburi, spălate de apa de ploaie, să ajungă în râul Timiș.

”Avem o finanțare de 13.500.000 lei pe PNDL 1. Acum, se pare că se prelungește termenul de finalizare a lucrărilor pe PNDL 1. De la 31 decembrie anul acesta, cum era în mod normal, se prelungește cu doi ani. În acest context, va trebui să cheltuim suma respectivă în următorii doi ani, cu proiectare, cu execuție, cu tot. Vom cuprinde și străzi unde nu este canalizare, iar acolo unde este canalizare și trebuie înlocuită, modernizată, vom face docu­men­tații tehnice, DALI așa cum se numesc”, precizează primarul Claudiu Buciu.

În legătură cu stațiile de decantare, situația celei din fața Pieței agroalimentare ”Timișul” este cunoscută. Lucrările nu au fost terminate. Pur și simplu, acolo s-a astupat totul, înainte de alegeri. Punerea în funcțiune a acestui decantor este pasul numărul unu.

”Lucrarea din zona pieței Timișul a fost acoperită, fără a fi dusă la bun sfârșit. Vom mai face o stație de decantare pe splaiul Coposu, acolo unde se inundă tot timpul, una dincolo, pe Splaiul Brediceanu și una în cartierul Cotu Mic, după cabană, în spate, unde este o zonă care se inundă. Aceasta va colecta și de pe strada Dacilor. Va fi o rețea pluvială de conectare, care va merge între aceste stații, și din acestea în Timiș”, adaugă edi­lul șef.

După cum se știe, municipiul Lugoj deține 125 km de rețea de canalizare, modernizată în pro­por­ție de sub 25%. Restul fondu­rilor vor fi îndreptate spre moder­nizarea rețelei de canal, pe unele străzi ale orașului.

Articolul Stop inundațiilor stradale! Lugojul va avea patru stații de decantare a apelor pluviale apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*