Stop joc! Toate competițiile fotbalistice organizate de AJF Timiș, suspendate până la începutul anului viitor

Pasionații de fotbal din Timiș, obișnuiți să meargă în fiecare sfârșit de săptămâna la arenele de fotbal din comunele și orașele județului, pentru a-și urmări favoriții, indiferent că jucau în Divizia D, ”județ” sau promoție vor trebui să ia o pauză până anul viitor, în luna februarie, în cel mai fericit caz.
Asta, deoarece Comitetul de Urgență al Asociației Județene de Fotbal Timiș, compus din președintele Romeo Malac, vicepreședinții Ciprian Dan Trancă, Raul Constantin Ghiciulescu și Ionel Poclid, întrunit la data de 8 octombrie, a hotărât amânarea începerii campionatelor organizate de către AJF Timiș pentru sezonul 2020-2021.

”Ținând cont de menținerea stării de alertă pe teritoriul României, faptul că majoritatea cluburilor și asociațiilor sportive nu pot respecta actualul protocol medical impus prin Ordinele Ministerelor Tineretului și Sportului și cel al Sănătății, faptul că nu s-a luat o decizie privind relaxarea/diminuarea/renunțarea măsurilor de siguranță sanitară (testarea COVID-19 prin RT-PCR), astfel încât să se permită reluarea competițiilor organizate de Asociațiile Județene de Fotbal, dar și creșterea constantă și alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19 s-a hotărât începerea campionatelor organizate de către AJF Timiș cel mai devreme în luna februarie a anului 2021”, a transmis Comitetul de Urgență al AJF Timiș.

Principalul motiv pentru care nu s-a dat startul competițiilor a fost legat de faptul că nici un club din județ nu dispunea de suficiente fonduri pentru a realiza din două în două săptămâni testele COVID pentru jucători și stafurile tehnice.

AJF Timiș este for tutelar la peste150 de formații de fotbal din Timiș, din care 18 la Liga 4, alte 48 în cele trei serii ale ”județului”, 26 în ”municipalele” Lugoj și Timișoara, iar restul sunt la categoriile copii și juniori.

Printre acestea se numără și CSM Lugoj,  CSO Făget, Phoenix Buziaș, dar și multe altele din majoritatea comunelor aflate în această zonă.

Articolul Stop joc! Toate competițiile fotbalistice organizate de AJF Timiș, suspendate până la începutul anului viitor apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*