„Straniere” decisive chiar la debut: AC Piroș Security – Carmen București 1-0 + FOTO

Jocul bun prestat în fața campioanei Olimpia Cluj le dădea dreptul „leoaicelor” să spere la un succes fără emoții în fața nou promovatei Carmen, la primul meci pe teren propriu din actuala stagiune a Ligii 1 feminin la fotbal. Numai că lucrurile nu au stat tocmai așa, cu toate că AC Piroș Security și-a luat tare adversarul și a marcat repede.

Practic, la prima acțiune de poartă, mai precis în minutul 6, Sîrbovan a pătruns în viteză, a pasat în mijlocul careului mic, de unde noua achiziție, Nazlican Parlak, a trimis cu latul în plasă. Doar că bucureștencele au echilibrat rapid ostilitățile, au stat bine în teren și au recuperat destule baloane „vândute” prea ușor de adversarele lor. Prea periculoase nu au fost, însă, egipteanca Maha intervenind doar la o lovitură liberă executată de la 25 de metri de Vasile. E drept, a mai și fost o situație bună a lui Bărbos, care scăpase la un moment dat singură, dar s-a împiedicat în balon și la pauză s-a intrat cu 1-0.

Jocul a continuat să fie echilibrat la reluare, poate cu un mic plus pentru oaspete în primul sfert de oră. Maha a avut prima intervenție adevărată în fotbalul românesc după șutul puternic, din unghi, al lui Sandu, după care egipteanca a apărat inclusiv un penalty. Ancăș a comis henț prin imprudență în careu, Bărbos s-a prezentat la punctul cu var, dar a tras foarte slab și noul goal-keeper a celor de la Piroș a reținut balonul.

Arădencele s-au mai trezit după o oră de joc și au trecut în câteva rânduri pe lângă golul de 2-0. Mai întâi, Bozian a trimis spre vinclu din lovitură liberă, de unde a respins Salamon, iar apoi Mercea a reluat cu capul pe lângă centrarea lui Olariu. Drăgan a avut și ea o ocazie importantă, când a trimis puțin pe lângă poata goală, de la 30 de metri lateral stânga, după o eroare a portarului advers. În fine, azera Parlak, jucătoarea meciului chiar la debutul în fotbalul românesc, a pătruns de una singură, dar a fost blocată în două rânduri de Salamon.

Fluierul de final al timișoreanului Roman a consființit primul succes stagional al arădencelor, pentru care azera Parlak a marcat singurul gol al partidei, iar egipteanca Maha a apărat un penalty. Pentru câteva zile, Piroș Security se desparte de Dumitrița Prisăcari, convocată la naționala Republicii Moldova. „Avem și una-două jucătoare în vizorul echipei noastre naționale, de senioare, dar depinde doar de ele, de cum se vor antrena și cum vor juca, dacă vor ajunge acolo”, ne-a mărturisit Florin Bugar, antrenor al celor de la Piroș Security, dar și selecționer al reprezentativei de tineret a României.

Formații:

Piroș Lioness: Maha – Olariu, Ancăș, Prisăcari, Șuveț – Bozian, Răduc (65 Marcea) – Bălaș, Parlak, Drăgan – Sîrbovan (75 Tomescu). Antrenor: Florin Bugar.

Carmen București: Stoica (46 Salamon) – Dragu, Căbuț (87 Cheller), Sandu, Neacșu – Vasile, Sandu, Grecu (65 Cergan), Muicaru – Bărbos (65 Bîscoveanu), Mocanu. Antrenor: Marius Pîrciu

Arbitri: Cătălin Roman (Timișoara) – Călin Cimponieru (Timiș) și Alina Mihoc (Arad).

Bugar: „Se vede că încă nu suntem o echipă omogenă”

Una peste alta, „leoaicele” și-au atins scopul bifând primul succes în actualul sezon, însă antrenorul Bugar nu a fost prea mulțumit. „Știu ce probleme avem, ce carențe avem pe construcție, dar și pe fază defensivă, așa că nu sunt neapărat surprins de acest scor strâns. Am început bine jocul, am înscris rapid și ar fi trebuit să gestionăm mai bine lucrurile. Adică mă așteptam la o mai mare luciditate pe faza de atac, se vede că încă nu suntem o echipă omogenă. Eu sper ca în perioada ce urmează să corectăm cât mai multe din aceste greșeli și să avem prestații mult mai bune încă din etapa ce vine. Am și întâlnit o echipă foarte ambițioasă, chiar aș vrea să o felicit, dar nu aveam voie să ne confruntăm cu atâtea sincope, ce trebuie reglate rapid. Avem și câteva fotbaliste care fac eforturi să se integreze cât mai repede în jocul nostru, veți vedea o altă față a echipei în meciurile următoare. Cele două jucătoare străine (n.a. Maha și Parlak) au adus și ele un plus important , tocmai de aceea echipa Piroș Security va face performanță prin aportul unor astfel de fotbaliste cu calitate. Îmi pare rău și de Savva, care s-a accidentat în primul meci amical în care a evoluat, dar mai încercăm să aducem două junioare și poate încă un atacant dintre senioare. De câteva zile este cu noi și Carla Kugler, o fotbalistă tânără, dar valoroasă, vrem să facem un lot cât mai competitiv și acoperit pe toate posturile”, a spus la finalul disputei de azi Florin Bugar.

***

În celelalte jocuri ale etapei cu numărul doi: Heniu Prundu Bârgăului – Fair-Play 15-0, Universitatea Galați – Olimpia Cluj 0-7, Universitatea Alexandria – Selena SN Constanța 2-1, Fortuna Becicherecu Mic – Baia Mare 6-0.Meciul Vasas Odorhei – Banat Girls nu s-a disputat.

Galerie FOTO de la AC Piroș Security – Carmen București 1-0

0
0

Articolul „Straniere” decisive chiar la debut: AC Piroș Security – Carmen București 1-0 + FOTO apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*