Stupar își numără jucătorii la primele antrenamente ale anului: „Până să vorbim despre obiectivul returului, trebuie să ne refacem lotul”

Odată cu victoria de la Becicherecu Mic (5-3), Progresul Pecica a intrat în „careul de ași” până la „dezghețarea” campionatului Ligii a III-a, pe 13 martie. Teoretic, „galben-albaștrii” ar putea ataca locurile ce duc la barajele de promovare, însă prima preocupare e legată de completarea lotului.

Față de prima parte a sezonului, pecicanii au pierdut nu mai puțin de șase fotbaliști dintr-un lot care și așa era redus din punct de vedere numeric. Clubul a renunțat la juniorii Boștină și Tamaș, la Florin Mateucă, pe când alți trei fotbaliști și-au cerut plecarea. Sergiu Popa a ales Cermeiul, portarul Andrei Dagău (21 de ani) a optat pentru…afacerile familiei, iar Alex Manea a fost pus în gardă de Beliu să se pregătească de începerea campionatului Ligii a 4-a.

Până la această oră, singurul transfer confirmat la Progresul este cel al mijlocașului Cosmin Saizu (22 de ani), care s-a despărțit recent de Ghiroda. „Ieri, la reunire, am avut 12 jucători, 17 cu juniorii de 16-17 ani din propria pepinieră, între care doi portari. Pe lângă cei șase jucători plecați, îl mai avem pe tușă și pe Bozian, care acuză o problemă la gleznă, dar și pe Arsene, care nu-și poate relua încă antrenamentele cu echipa după operația de ligamente suferită în toamna anului trecut. Și așa eram subțiri din punct de vedere numeric în tur și am scos, zic eu, maxim din lotul nostru cu această clasare pe locul 4. Mai departe, până să vorbim despre obiectivul returului, trebuie să ne refacem lotul. În niciun caz nu putem rămâne în formula de acum, de fapt purtăm negocieri cu doi-trei fotbaliști și, în plus de asta, nu am renunțat la ideea de a-l readuce la echipă pe Alex Manea. Astăzi, nu se știe dacă Liga 4-a mai începe și eu zic că oricum pregătirea de iarnă îi va prinde bine lui Alex, indiferent dacă rămâne la noi sau se întoarce la Beliu”, a explicat Dan Stupar, antrenorul principal al pecicanilor.

Progresul se va pregăti pe plan local până la finalul lunii. Pe 30 ianuarie are meci amical cu Periamul, iar o zi mai târziu e programată plecarea în cantonamentul de la Hațeg, din județul Hunedoara. La revenirea acasă, Pecica va continua seria testelor cu: Crișul (6 februarie), UTA U17 (10 februarie), adversar de Liga 3-a (13 februarie), Frontiera Curtici (17 februarie), Unirea Sântana (20 februarie), Păulișana Păuliș (24 februarie) și Viitorul 2003 (27 februarie).

0
0

Articolul Stupar își numără jucătorii la primele antrenamente ale anului: „Până să vorbim despre obiectivul returului, trebuie să ne refacem lotul” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*