Sub ce formă o ia Lipova de la capăt în vară? Pop: „Conducerea orașului va decide, noi ne conformăm! Vrem să continuăm cu Sabău, dar…”

Pentru a treilea sezon la rând, Șoimii Lipova trebuie să se mulțumească doar cu pozițiile înalte în Liga 3-a. După două locuri secunde, „alb-albaștrii” au fost primii în seria a 8-a în prima stagiune pandemică, care, însă, s-a premiat doar cu o prezență la baraj. Iar acest baraj, mai precis semifinala cu Măgura Cisnădie a fost pierdută cu scorul general de 2-3.

Așadar, stagiunea Lipovei s-a încheiat oficial astăzi, iar despre viitor e greu de vorbit la această. Sunt doi-trei jucători care nu au confirmat în retur, alți 4-5 juniori sunt împrumutați de la alte cluburi, iar antrenorul Flavius Sabău este curtat de un club important din România pentru a intra în Academia sa și a se ocupa, eventual, și de „satelitul” din eșalonul trei.  „Despre viitor nu știu nimic deocamdată. Speram să promovăm cumva și după aceea să vedem dacă putem să facem față în Liga a 2-a. Acesta era viitorul meu, acum nu știu ce să zic, probabil că o să rămân la Lipova, Probabil că o să mergem în continuare pe echipa asta și o să o dezvoltăm și mai multe, sperând ca anul viitor o să arătăm mult mai bine Și când spun mult mai bine, înseamnă să marcăm două, trei goluri pe meci, nu doar un gol. În reconstrucție am fost și anul acesta, pentru că am jucat cam toate meciurile cu 4 sau 5 juniori în primul 11. Așadar, oricum am schimbat liniile chiar de anul trecut, și anul ăsta am încercat să construim din nou o echipă competitivă. Dar, se găsesc foarte greu jucători tineri și de valoare, în ultimii 30 de metri nu mai avem valoare individuală. Și de aici se vee că nu mai avem penalty-uri, nu mai avem lovituri libere, nu mai facem unu contra unu. Adică este greu și trebuie timp până să găsim un jucător – doi tineri care se facă chestia asta. Eu îi incurajez foarte mult să facă chestia asta, dar efectiv observ că nu pot, unii jucători, deși vor, nu pot. Eu aș avea și ceva discuții cu un club mare din România, dar nu este nimic concret la această oră”, ne-a mărturisit Sabău.

Despre ceea ce urmează la Lipova a vorbit și Radu Pop, deși acesta a dat de înțeles că la ora aceasta sunt destule necunoscute la mijloc. Nici măcar perspectiva revenirii acasă, pe noul stadion ce ar trebui finalizat până la toamnă, nu e o garanție a unui proiect viabil și pentru sezonul următor. „Deocamdată ne vom liniști probabil și vom vedea ce face mai departe. Începem de la zero cum am început în fiecare an, pentru afi tot acolo sus și anul următo…dacă se mai dorește la Lipova mai departe fotbal. Vom vedea după ce ne vom așeza la aceeași masă cu conducerea orașului ce decid  dânșii, iar noi ne vom conforma și ne vom face treaba mai departe. Sigur că în curând vom avea un stadion nou, dar am putea foarte bine juca și în Liga a 4-a pe, de exemplu. Dar, eu ca și conducător aș dori să continuăm pe calea noastră și să terminăm tot așa sus cum am terminat în ultimii trei ani. Am dori să rămână și Flavius (n.a. Sabău), dar dacă va avea oferte de undeva de mai sus mi se pare normal să plece. Înseamnă că cineva îi apreciază munca pe care a făcut-o aici ținând cont că, totuși, nu pot să zic că avem nume și valori senzaționale, jucători de Liga 1 sau altceva. La noi este efectiv muncă și se vede munca antrenorului”, a precizat președintele secției de fotbal a Lipovei.

În urmă cu două săptămâni, Radu Pop nu excludea o finală pentru Liga 2-a între Lipova și Crișul, dar a ieșit exact invers: Șelimbăr – Cisnădie. Poate că am fi putut mai mult în această dublă cu echipele din Sibi, dar se pare că alții sunt mai uniți decât noi, probabil e și diviniatatea sau cine știe? Probabil că am fi putut și noi mai mult”, e concluzia lui Pop.

0
0

Articolul Sub ce formă o ia Lipova de la capăt în vară? Pop: „Conducerea orașului va decide, noi ne conformăm! Vrem să continuăm cu Sabău, dar…” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*