Subvenții la încălzirea locuinței pentru lugojenii care au venitul net lunar pe membru de familie sub 750 lei

Începând cu data de 28 octombrie a acestui an, la sediul Direcției de Asistență Socială Comunitară, situat în Lugoj, Piața Victoriei, nr. 4, camera 13 (Serviciul Beneficii Sociale), se pot depune formularele completate, precum și actele doveditoare privind componența familiei și veniturile acesteia în vederea obținerii subvenției pentru încălzirea locuinței în perioada sezonului rece 2020 – 2021 (1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021).
Programul cu publicul al Comisiei de încălzire din cadrul D.A.S.C. Lugoj este de luni până vineri, între orele 9-14.30. Ajutoarele pentru încălzirea locuinței se acordă în temeiul Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 70 din 31 august 2011 privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece, modificată și completată.

Modelele formularelor de cerere – declarație pe propria răspundere pentru acordarea subvenției la încălzire, lista cu documentele ce trebuiesc anexate formularului, tranșele ajutoarelor de încălzire, precum și lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței, pot fi descărcate de pe site-ul Direcției de Asistență Socială Comunitară Lugoj, la adresa www.dasclugoj.ro.

Beneficiarii de ajutor social acordat în conformitate cu prevederile Legii nr. 416/ 2001 privind venitul minim garantat, modificată și completată, precum și beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei, potrivit prevederilor Legii nr. 277/ 2010, republicată, modificată și completată, vor completa formularul “Cerere – Declarație pe propria răspundere pentru modificarea cererii de acordare a unor drepturi de asistență socială sau pentru acordarea unor noi drepturi”. În cazul persoanelor singure sau familiilor cu venituri reduse se vor efectua anchete sociale la domiciliul solicitanților, în vederea stabilirii veniturilor declarate.

Reprezentanții D.A.S.C. Lugoj transmit că, față de sezonul rece precedent, se estimează un număr mai mic de subvenții la încălzire, având în vedere creșterile semnificative ale pensiilor și indemnizațiile încasate de persoanele cu dizabilități, dat fiind faptul că un procent însemnat dintre beneficiarii de ajutoare de încălzire sunt persoane vârstnice.

Articolul Subvenții la încălzirea locuinței pentru lugojenii care au venitul net lunar pe membru de familie sub 750 lei apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*