Succes pentru gimnastica ritmică ploieşteană, în Belgia

Petre Apostol

Pentru al treilea an consecutiv, secţia de gimnastică ritmică de la CSM Ploieşti a fost prezentă la turneul internaţional „Happy Cup”, organizat la Gent, în Belgia. Competiţia a ajuns la ediţia a XX-a, fiind prezente sportive din 23 de ţări, reprezentând 42 de cluburi.
În privinţa participării gimnastelor ploieştene, antrenate de Liliana Băescu şi Simona Puiu, acestea au fost prezente în Belgia prin intermediul proiectului susținut din fonduri publice nerambursabile alocate pentru activități nonprofit de interes local, intitulat „Gimnastica ritmică, ambasador al municipiului Ploiești”, dar şi cu ajutorul sponsorilor DIP Express, OBC Edil Container, Sprinten Infomar şi Med Tub Machines Tools.
De la CSM Ploieşti au participat gimnastele junioare din lotul naţional – Denisa Stoian şi Miruna Ciocîrlan, precum şi sportivele prejunioare – Rebecca Gabriela Constantin, Sabina Enache şi Anisia Drăgan. De asemenea, la competiţie a mai fost prezentă şi Julia Oprea, care este legitimată la CSM Ploieşti, dar care la această întrecere a reprezentat clubul Adagio la care activează în Canada, ţara ei de reşedinţă.
Dintre sportivele ploieştene, Denisa Stoian a reuşit să urce pe podiumul de premiere, cucerind medalia de argint la minge şi pe cea de bronz la cerc.
De asemenea, propunere a României pentru calificarea la Jocurile Olimpice de Tineret de anul viitor, Denisa Stoian a obţinut cea mai bună performanţă din tabăra prahoveană şi în clasamentul individual compus, ocupând locul al şaselea, la 2.350 puncte de ultima treaptă a podiumului, cu un total de 52.900 puncte (16.150p – cerc, 13.200p – minge, 12.950p – măciuci, 10.600p – coardă).
Miruna Ciocîrlan a încheiat pe locul 18, cu un total de 48.550 puncte (12.350p – măciuci, 12.200p – coardă, 12.100p – cerc, 11.900p – minge).
În concursul prejunioarelor, Sabina Enache a obţinut cel mai bun rezultat, ocupând locul 10 la categoria sportivelor născute în 2006, celelalte două gimnaste situându-se astfel: Gabriela Constantin (născută în 2005) – locul 15, Anisia Drăgan (2006) – locul 20.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*