Succese în deplasare la adversari fără victorie pentru echipele de la SCM Timișoara. Condusă la pauză cu 21:49, Timba pierde acasă cu Phoenix Galați

Sâmbătă au jucat toate cele trei echipe timișorene de seniori. BC Timba a întâlnit acasă pe Phoenix Galați și a pierdut cu 62-83, după o primă repriză foarte slabă a gazdelor. Cele două formații de la SCM Timișoara au jucat în deplasare cu adversari care nu au cunoscut gustul victoriei în actuala ediție de campionat și care au bugete restrânse. Băieții au câștigat cu 94-57 la București cu Dinamo, în timp ce fetele s-au impus la Galați cu 75-64.

BC Timba Timișoara a fost prima dintre echipele timișorene care a intrat pe teren sâmbătă, de la ora 16. „Urșii” au suferit a treia înfrângere în startul de campionat, după un început foarte slab cu Phoenix Galați. Gazdele i-au avut în formula de start pe Naylor, Florveus, Pavlovic, Medgyesy și De Thaey. Phoenix i-a avut în primul 5 pe Gugino, Rundles, Pavlovic, Măciucă și Miller. Partida s-a încheiat cu scorul de 62-83, pe sferturi: 11-30, 10-19, 18-12, 23-22. Oaspeții au condus pe toată durata partidei, cu un avans maxim de 36 de puncte, în prima parte a sfertului trei. Gălățenii au făcut diferența cu cele 11 reușite de la distanță.

Sead Hadzifezovic a fost coșgheterul partidei cu 18 puncte la care a adăugat 8 recuperări. De la oaspeți s-au mai remarcat: Gugino cu 16 puncte și 8 recuperări și Rundles cu 14 puncte și 6 pase decisive. Thomas de Thaey a fost cel mai bun marcator de la Timba cu 16 puncte, urmat de Florveus cu 12 puncte și de Pavlovic cu 10 puncte.

CS Dinamo  București – BC SCM Timișoara 57-94

Sursa foto: BC SCM Timișoara facebook

De la ora 17 „leii” au întâlnit Dinamo, o echipă care în acest sezon are numai jucători autohtoni în componență. Gazdele au început partida cu Casale, Zaharie, Neagoe și frații Mâinea, iar oaspeții i-au avut în formula de start pe Diaz, Păun, Burgess, Jeremic și Gheorghe. Timișorenii au avut un avans maxim de 37 de puncte, iar scorul final a fost 57-94, pe sferturi: 14-25, 20-22, 8-24 și 15-23.

Octavian Popa Calotă a fost coșgheterul partidei cu 22 de puncte, urmat de Diaz cu 18  și Jeremic cu 15. Ionuț Zaharie, trecut și pe la BC Timișoara, a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 14 puncte, urmat de Vizitiu și Stănescu, cu câte 10 puncte.

CS Phoenix Galați – CS SCM Timișoara 64-75

Foto: Sorin Pană

Meciul a fost programat  la ora 20, dar a început cu mai mult de o oră întârziere după ce meciul de volei s-a prelungit. Gălățencele trec printr-o perioadă grea după ce finanțarea de la bugetul local a fost micșorată drastic. În acest an au un singur rând de echipament, iar când joacă în deplasare, formațiile gazdă folosesc echipamentul de deplasări. La Phoenix au fost în teren la angajament: Dumitrache, Crăciun, Stan, King și Dzombeta. CS SCM Timișoara a început  meciul cu Bota, Lloyd, Burdgess, Conwright și Filip (fostul căpitan al gălățencelor).

A fost 64-75, pe sferturi: 8-19, 25-19, 20-13 și 11-24. Oaspetele s-au distanțat în primul sfert, dar gălățencele nu au cedat și s-au apropiat la două lungimi la capătul sfertului trei. Timișorencele s-au distanțat la ecartul maxim de 16 puncte în ultima perioadă de joc și au obținut a doua victorie la rând în campionat. Maegan Conwright a fost coșghetera partidei cu 18 puncte. Burdgess a încheiat în double-double cu 15 puncte și 12 recuperări, iar Lloyd a avut 16 puncte. Miljana Dzombeta a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 14 puncte și 7 recuperări, urmată de King cu 13 puncte și 8 recuperări.

La feminin urmează o pauză de trei săptămâni, cu două meciuri ale naționalei de senioare. Miercuri este programat derby-ul timișorean din Liga Națională de baschet masculin. BC SCM Timișoara va găzdui duelul cu BC Timba Timișoara, meci restant din prima etapă.

Rezultatele, clasamentele la zi și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

The post Succese în deplasare la adversari fără victorie pentru echipele de la SCM Timișoara. Condusă la pauză cu 21:49, Timba pierde acasă cu Phoenix Galați appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*