Supă grecească cu spanac, ou și lămâie

Ingrediente (4 porții) 750 ml supă de pui sau de legume cu conținut scăzut de sare 3 cepe verzi 3 căței de usturoi, zdrobiți 300 g spanac congelat, decongelat și scurs 0.5 linguriță oregano uscat 140 g orez cu bobul lung, fiert 1 linguriță coajă rasă de lămâie 2 linguri suc de lămâie 1 ou mare 2 albușuri de ou sare piper negru, proaspăt măcinat Preparare Se amestecă 60 ml de supă cu ceapa verde feliată subțire și usturoiul într-o oală. Se fierb pe foc mediu 2 minute sau până se înmoaie ceapa verde. Se adaugă supa rămasă în oală, împreună cu spanacul și oregano și se dă în clocot. Se reduce focul, se acoperă și se fierbe 3-4 minute sau până se înmoaie spanacul. Se adaugă orezul, coaja și sucul de lămâie, se condimentează cu sare și piper negru proaspăt măcinat și se fierbe supa încet. Se bat încet oul și albușurile într-un castron termorezistent, apoi se adaugă 125 ml din supă. Se toarnă amestecul de ou în supa care fierbe, amestecând constant ca să se formeze „zdrențe“ de ou. Se servește imediat.
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*