Superlativele FIFA – Lewandowski a câștigat bătălia cu Messi și Ronaldo!

În sfârșit s-a dat verdictul – polonezul Robert Lewandowski a câștigat premiul FIFA, pentru cel mai bun jucător din lume, învingându-i pe binecunoscuții Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. Lewandowski, în ciuda pandemiei de coronavirus, a avut un sezon de excepție, câștigând cu echipa sa de club, Bayern Munchen, și Bundesliga, și Cupa Germaniei, dar și trofeul Champions League. În vârstă de 32 de ani, polonezul a marcat 55 de goluri, în 47 de partide jucate, devansându-i, și la acest capitol al eficacității, pe Messi și Ronaldo, contracandidații săi.

Premiul de la feminin a fost adjudecat de Lucy Bronze, care a câștigat cu Lyon trei titluri de campioană a Franței. În vârstă de 29 de ani, Bronze evoluează pe postul de fundaș și în naționala Angliei – din această vară ea s-a transferat la Manchester City. În lupta pentru trofeu au mai fost Pernille Harder, din Danemarca, și Wendie Renard, din Franța.

La categoria antrenorilor, germanul Jurgen Klopp câștigă pentru a doua oară consecutiv premiul, la masculin. El a punctat decisiv, în acest clasament, după ce și-a condus echipa, Liverpool, la victorie în campionatul Angliei, succes venit după 30 de ani.

La feminin, cea mai bună antrenoarea a fost numită olandeza Sarina Wiegman, care conduce din 2017 echipa națională feminină a Portocalei mecanice. În vârstă de 51 de ani, Wiegman va deveni selecționerul naționalei Angliei, începând cu 2021.

Cel mai bun portar al sezonului a fost desemnat Manuel Neuer, de la Bayern Munchen, la masculin, iar la feminin, nominalizarea a fost pentru Sara Bouhaddi, de la Lyon.

În fine, Premiul Pușkaș, pentru cel mai spectaculos gol al anului, a fost acordat sud-coreanului Son Heung-Min, de la Tottenham Hotspur, care a alergat tot terenul pentru a prinde mingea și a marca în poarta lui Burnley, într-un meci din Premier League.
Din cauza pandemiei de coronavirus, ceremonia de decernare a premiilor s-a desfășurat online, la sediul FIFA de la Zurich, Elveția.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*