Suplimentare de locuri pentru pacienţii cu Covid, la Spitalul Câmpina

V. Stoica

88 cazuri noi plus 22 de reconfirmări după retestare. Acesta a fost bilanțul de ieri al cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus pe ultimele 24 de ore, din județul Prahova. O nouă creștere care pune din nou presiune asupra sistemului medical.
Ca urmare, de la începutul pandemiei, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2896 de persoane, dintre care 529 sunt cazuri active, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. În ultimele 24 de ore, a mai fost raportat un deces (o persoană de sex feminin -79 de ani, care prezenta comorbidități). Numărul total al deceselor asociate COVID-19, în județul nostru, a ajuns la 112.
Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din Prahova, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă erau ieri internați 27 de pacienți, dintre care 16 – ventilați.
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în județ, este de 328, dintre care 255 sunt ocupate. Sunt cu 20 de locuri mai multe decât până acum, la Spitalul Municipal Câmpina, unde au fost detașați doi medici de la Băicoi și, unde potrivit Instituției Prefectului Prahova, un alt medic, de la Florești, va fi de asemenea detașat . Ieri, în izolare la domiciliu erau 329 de prahoveni, iar alți 2.100 se aflau în carantină, în conformitate cu prevederile Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.
Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 16.465 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori și persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanțe în acele țări care solicită un astfel de test), potrivit centralizării DSP Prahova.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*