Suporterii UTA-ei i-au reînnoit capitalul de încredere lui Balint! Ce le-a spus antrenorul arădean, când nu mai va pleca nicio echipă cu puncte de la Arad?

UTA a căzut de pe un cal frumos pe finalul lui 2020 și s-a lovit serios la cap chiar înainte de Sărbători. Astra a defilat la Arad și a stabilit scorul campionatului după un 6-0 ce într-un alt context s-ar fi putut lăsa cu demiteri și demisii. Dar, cel puțin fanii arădeni nu uită că Laszlo Balint e printre principalii artizani ai promovării, așteptate pe Mureș de 12 ani de zile, dar al unui parcurs decent în turul ediției de campionat 2020-2021. „Bătrâna Doamnă” a fost, cumva, formația extremelor, cu succese pe terenul celor de la Dinamo, CFR Cluj și Botoșani, dar și eșecuri dureroase acasă, cu Poli Iași sau Gaz Metan Mediaș.

Chiar dacă este sub UTA în clasament, plătind tribut începutului de sezon pigmentat cu probleme de tot felul, Astra rămâne una dintre formațiile cu pretenții din Liga 1, dar chiar și așa un 0-6 pare cam mult. Laszlo Balint știe și el acest lucru și s-a pus, cumva, la dispoziția conducerii. „Dacă oamenii din conducerea clubului se gândesc că trebuie o schimbare de antrenor, sunt deschis la discuții. E clar că și interesul lor este interesul echipei și dacă soluția de a pleca Balint este soluția cea mai eficientă în acest moment pentru soarta clubului, atunci – bineînțeles – lucrurile sunt clare”, spunea după meciul cu giurgiuvenii tehnicianul arădenilor.

Răspunsul a venit mai repede din partea suporterilor și acesta este unul pozitiv, de reînnoire a capitalului de încredere față de Gyuszi Balint. Văzând în ce direcție merge meciul cu Astra, aproximativ 50 de suporteri s-au strâns din timp în fața stadionului UTA pentru a fi siguri că vor avea ocazia să-l întâlnească pe „principalul” de 41 de ani. „Am venit ca să îți arătăm că pentru tot ceea ce ai făcut pentru noi, noi suntem sprijinul tău. Suntem alături de tine. Suntem și noi realiști, știm că e practic imposibil să ajungem în play-off, vrem să mergem împreună mai departe în lupta pentru salvarea de la retrogradare”, a fost mesajul susținătorilor „roș-albi” la ceas de seară către antrenorul echipei lor.

Din capul locului, Balint a recunoscut faptul că, poate, a avut o abordare greșită vis-a-vis de jucătorii săi, la cald, după eșecul cu Sepsi (0-3), cu atâta mai mult cu cât ea a fost publică. Pe de altă parte, însă, antrenorul „Bătrânei Doamne” a spus că toată lumea din vestiarul UTA-ei suferă la fel de mult după eșecul din această seară și a promis că va salva echipa de la retrogradare. Poate am greșit și eu atunci când am dat în jucători imediat după înfrângerea cu Sepsi. Credeți-mă să suferă și ei și vă mai reamintesc că atâta timp cât voi fi în vestiarul echipei UTA, cei care vor fi cu mine acolo vor da totul pe teren. Este un moment greu și voi avea cea mai grea vacanță din cariera mea. Ustură rău această înfrângere. Mă doare pe mine, vă doare pe voi, suporterii, dar îi doare și pe jucători. Este un final de an trist pentru toată lumea, dar dacă ne raportăm la întreg anul, cred că suntem pe plus. UTA a obținut promovarea în prima ligă și suntem pe locul 9 la jumătatea campionatului. Eu aș fi primul care aș vrea să mă lupt la locurile fruntașe, dar sunt realist și vă spun aici că în acest an UTA trebuie neapărat să se salveze de la retrogradare. Și tot așa cum v-am promis și v-am cerut să aveți încredere în mine în discuția avută înainte de meciul de la Pitești, din vară, tot așa vă cer să aveți încredere în mine că nu o să retrogradăm la finalul sezonului”, le-a spus, în mare, Gyuszi Balint fanilor sosiți la stadion.

Și chiar de stadion și de faptul că pandemia și regulile autorităților i-au împiedicat pe fani să fie alături de echipa favorită pe noul „Francisc Neuman” se leagă una dintre durerile antrenorului „Bătrânei Doamne”. Sunt unii jucători care nu știu excat ce este spiritul UTA-ei, care nu înțeleg ce înseamnă sută la sută acest club. Sunt jucători care nu v-au văzut niciodată pe voi, pe suporteri, pe stadion și ce atmosferă extraordinară faceți. Vă spun că atunci când vă vom avea alături de noi, pe stadion, nimeni nu mai pleacă cu puncte de la Arad!”, le-a mai transmis Laszlo Balint susținătorilor pe platoul din fața arenei arădene.

Utiștii intră chiar din această seară în vacanță, iar un al treilea fotbalist care se desparte de arădeni ar fi Călin Popescu. Din informațiile noastre, mijlocașul de 19 ani, care a primit foarte puține șanse din partea lui Balint, va juca de la anul la Hermannstadt.

0
0

Articolul Suporterii UTA-ei i-au reînnoit capitalul de încredere lui Balint! Ce le-a spus antrenorul arădean, când nu mai va pleca nicio echipă cu puncte de la Arad? apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*