Suporterii UTA-ei s-au făcut simțiți pe „Francisc Neuman”: ”Rămânem fanatici indiferent de piedici”

Dacă pe terenuri străine UTA a fost imbatabilă până etapa trecută, pe terenul fostului lider al Ligii 1, FCSB, acasă arădenii au bifat cel de-al treilea eșec stagional. După Poli Iași și Gaz Metan Mediaș a venit rândul Universității Craiova să plece cu toate punctele de pe Mureș, după o partidă fără veleități deosebite de nicio parte. Diferența au făcut-o execuția lui Cicâldău și forța de pătrundere a lui Ofosu, jucători pentru care oltenii au plătit sume frumușele de transfer. Reușita lui Buhăcianu a contat mai degrabă pentru moralul și încrederea atacantului utist, care nu mai marcase în Liga 1 din prima rundă, din deplasarea de la Ovidiu, cu Viitorul.

Recent, Laszlo Balint spunea că echipa sa nu este neapărat mai bună afară, ci mai vulnerabilă acasă pe fondul absenței suporterilor din tribune. E clar că fanii „roș-albilor” termină anul 2020 în afara noii arene „Francisc Neuman”, inaugurată în vară, dar închisă pentru ei din cauza pandemiei de coronavirus. După ma bine de o lună, „roș-albii” au evoluat din nou acasă, iar ultrașii arădeni au ținut să-și facă simțită prezența și atașamentul față de favoriți. S-au adunat din nou în colțul arenei dinspre ARED-uri, au cântat, au scandat inclusiv împotriva craiovenilor și au aprins torțe și fumigene. Arbitrul Marius Avram a și oprit meciul timp de două minute pentru ca fumul de la nivelul gazonului să se risipească, iar fanii au speculat imaginea: ”Nu ne puteți vedea dar ne puteți simți”.

Spectaculoasă a fost și coregrafia învăluită în fum și lumini, iar mesajul și el unul puternic: ”Rămânem fanatici indiferent de piedici”. Situația a fost controlată fără probleme de câțiva jandarmi, mai ales că cei aproximativ 50 de suporteri au părăsit zona prin minutul 15.

La finalul meciului, poate cel mai bun om al lui Papură, Alexandru Cicâldău s-a trezit vorbind la adresa fanilor arădeni, pe care i-ar fi văzut el pe stadion. „Nu pot să înţeleg un singur lucru. Cum de aici au fost atâţia suporteri şi la noi nu vine nimeni? La noi nu e voie, iar aici au fost atâţia suporteri? Au fost suporteri şi mai deranjant e că am auzit poliţişti şi pompieri din alte colţuri cum ne înjurau” – a declarat internaționalul Craiovei la finalul disputei de aseară.

0
0

Articolul Suporterii UTA-ei s-au făcut simțiți pe „Francisc Neuman”: ”Rămânem fanatici indiferent de piedici” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*