Suporterii UTA-ei trag concluzia lui 2020: ”Un an plin de contraste, cu clipe de euforie și mare satisfacție, dar și sentimente de frustrare puternică”

Pandemia de coronavirus a „furat” multe lucruri sportului de pe planetă în anul 2020. E destul să spunem că „europenele” de fotbal și Olimpiada au fost amânate pentru la anul, însă au fost destule alte competiții continentale sau interne „înghețate” sau anulate pe întreg mapamondul. Pentru UTA a fost, însă, un an pozitiv, atâta timp cât echipa s-a întors, după 12 ani, în Liga 1, unde rezultatele nu sunt tocmai rele. De altfel, doar finalul de an a stricat puțin bilanțul „roș-albilor”, dar cu toate acestea echipa a terminat turul pe un loc 10 onorabil pentru o nou promovată.

Suporterii au avut și ei un an agitat, special din multe puncte de vedere. Fanii au sărbătorit din fața televizoarelor performanțele favoriților, căci accesul pe stadioane a fost interzis încă din vară. Frustrarea este cu atât mai mare cu cât fanii nu au putut trăi acele momente speciale alături de echipa pregătită de Laszlo Balint pe noua arenă „Francisc Neuman”, la revenirea în Liga 1,  iar rezultatele lui Iacob et. comp au fost și ele în general negative fără sprijin din tribune. În bilanțul de final de an, suporterii „Bătrânei Doamne” au taxat și faptul că autoritățile locale au subfinanțat echipa emblemă a orașului, iar mulțumirile lor merg spre conducere, antrenori, jucători și noii parteneri privați care au înțeles câtă nevoie a avut UTA de ei în anul ce se încheie peste câteva ore.

Mai jos aveți mejul complet transmis de Suporter Club UTA:

”Dragi utiști,

2020 a fost un an plin de contraste și provocări, un an care ne-a adus atât clipe de euforie și mare satisfacție cât și sentimente de frustrare puternică.

Este anul în care am reușit să ne împlinim visul de a reveni în Liga 1 dar și anul în care am constatat cât de mult mai este de muncă din toate punctele de vedere pentru a redeveni un club cu adevărat profesionist și puternic așa cum ne-a fost lăsat el moștenire de către Baronul Francisc Neuman.

Este anul în care am revenit în sfârșit în noua noastră casă dar în același timp este anul în care noi suporterii am fost ținuți departe de această casă și de echipa noastră dragă.

Este anul în care am reușit victorii uriașe în Gruia sau Ștefan cel Mare dar și anul unor înfrângeri pe care le-am digerat greu, precum cele cu Rapid sau Astra Giurgiu.

Este anul în care companii și oameni din mediul privat au venit către noi dar și anul în care am realizat încă odată cât de puțin înțeleg conducătorii administrativi ai orașului importanța comunității utiste în spiritul și sufletul Aradului.

Este anul în care ne-am bucurat, am suferit, ne-am certat și ne-am susținut reciproc ca o mare familie.

2020 se termină astăzi. E timpul să învățăm din ce a fost rău sau greșit și să ducem mai departe lucrurile bune pe care le-am făcut împreună. Intrăm în 2021 cu speranța că la capătul următoarelor 12 luni vom fi mai bine organizați ca și club, mai performanți în jocuri și rezultate, mai calzi și mai uniți ca și comunitate.

Suporterii UTA-ei mulțumesc conducerii clubului, antrenorilor și jucătorilor pentru modul în care s-au străduit în acest an să onoreze numele UTA-ei. Vom fi și la anul aproape de voi, mândri că suntem uniți sub steagul celor două culori simbol ale Aradului: roșu și alb!

Urăm tuturor utiștilor La mulți ani și un început de an fericit alături de cei dragi!

Pentru noi doar UTA contează!

UTA este Arad!”

0
0

Articolul Suporterii UTA-ei trag concluzia lui 2020: ”Un an plin de contraste, cu clipe de euforie și mare satisfacție, dar și sentimente de frustrare puternică” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*