Surpriză de proporții: Slatina bate la Roman și intră în luptă…

Cu câteva minute în urmă, la Roman s-a încheiat partida din Liga Florilor la handbal dintre HCM Roman și lanterna clasamentului, CSM Slatina. A fost un meci cu două reprize diferite – prima a aparținut gazdelor, care au condus și la cinci puncte diferență, dar pe care au încheiat-o la numai două goluri distanță, 13-11. La 12-11, oaspetele au irosit 3-4 ocazii clare de a egala, repriza încheiindu-se, până la urmă cu încă un gol al moldovencelor: 13-11.

În mitanul secund, au ieșit de la cabine un ”7” motivat, înarmat să lupte cu toate forțele, mă refer la Slatina, și un altul leneș, mulțumit de avansul celor două goluri, de parcă le-ar fi asigurat și victoria. Fetele antrenate de Victorina Bora au luat-o pas cu pas și au întors tabele repede în favoarea lor – au egalat la 16, iar din acel moment n-au mai cedat conducerea: 18-16, 21-19 (minutul 43), 22-20 (minutul 48), 24-21 (50), 29-25 (minutul 59), 30-26 la final.

A fost o răbufnire de orgoliu al oltencelor, după eșecul de acasă, în fața Sloboziei. Oricum, antrenoarea Bora a declarat sus și tare că echipa sa nu renunță la luptă și încearcă să evite, măcar, retrogradarea directă, dorindu-și încă o șansă la meciurile de baraj. Și pot să spun că, așa cum a jucat la Roman, slătinencele pot furniza și alte surprize, ba chiar își pot îndeplini și obiectivul.

Nu știm ce se va întâmpla la Roman, după acest eșec, dar spectatorii erau total nemulțumiți de evoluția favoritelor. Anticipăm o demitere sau o demisie a antrenorului Ștefan Constantin, mai ales că președintele clubului, Lucian Micu, impusese un obiectiv de cupă europeană și pentru sezonul viitor.

Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*