Suspendat din toate competitiile ITF, Ilie Nastase a acceptat sa fie consulul onorific al Cehiei in Romania!

Anuntul a fost facut de Ministrul de Externe al Cehiei, Lubomir Zaoralek, pentru Associated Press. Lubomir Zaoralek e convins ca Nastase se va comporta decent noua sa functie diplomatica.

Pentru Republica Ceha este deosebit de important ca la consulatele onorifice sa aiba personalitati care au pozitii puternice in tara lor. Ilie Nastase este una dintre cele mai respectate personalitati ale societatii romanesti. In trecut a fost si in politica„, a precizat Zaoralek, potrivit Maszol.

„Sper ca intr-o zi sa vorbesc precum un ceh, ma voi stradui, dar tot nu cred ca voi reusi. Am multi prieteni in Cehia si, repet, tara mea nu mi-a oferit aceasta ocazie. Voi mi-ati oferit-o si apreciez foarte mult acest lucru”, a declarat Năstase, care a tinut sa precizeze ca spera sa invete limba in curand.

Ilie Nastase are 71 de ani si e unul dintre cei 10 tenismeni care au reusit in cariera sa castige peste 100 de turnee ATP.

A ocupat locul 1 in clasamentul ATP din 23 august 1973 pana pe 2 iunie 1974.

In prezent, capitanul nejucator al echipei de FED Cup a Romaniei isi ispaseste o suspendare, care va expira la 31 decembrie 2020, perioada in care nu va avea voie sa asiste la meciurile organizate de ITF nici macar in calitate de spectator, dupa scandalul provocat la meciul dintre Romania si Marea Britanie, din FED Cup.

The post Suspendat din toate competitiile ITF, Ilie Nastase a acceptat sa fie consulul onorific al Cehiei in Romania! appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*