Susținătorii UTA-ei din Piața Avram Iancu, de la extaz la agonie

Epidemia de coronavirus și urmările sale au penalizat-o drastic pe UTA. Ieșită din ritmul competiției și fără suporteri alături, „Bătrâna Doamnă”, echipa fanion a Aradului a capotat la primul meci din play-offul ligii secunde și își pune în joc locul promovabil.

Totuși, fanii au încercat să-și demonstreze atașamentul față de culori și sprijinul pentru echipă chiar și în ziua partidei cu Turris Turnu Măgurele. Aproximativ 30 de fani din galeria „roș-albă” și-au așteptat favoriții la intrarea pe stadionul „Motorul” și au scandat, au cântat și au aprins torțe și fumigene.

Apoi, ultrașii utiști s-au deplasat spre Piața Avram Iancu, unde au făcut joncțiunea cu alte sute de susținători ai echipei lui Balint, sosiți să vadă pe ecran mare transmisiunea în direct a partidei din Aradul Nou. Clubul UTA și Primăria și-au unit eforturile pentru ca cel puțin 500 de fani ai echipei arădene să profite de beneficiile legii privind asistența maximă de la spectacolele publice.

Au dotat jumătatea de Piață dinspre Art Cafe cu scaune de plastic, plasate la cel puțin 1 metru și jumătate între ele, toate fiind ocupate până la ora primului fluier al partidei (17,30). Reprezentanții galeriei utiste au stat în picioare, în spate și au dat tonul scandărilor, scandări pe care le-au auzit și Cipri Rus și colegii lor cu puține secunde înainte de a intra efectiv în luptă cu teleormănenii.

Inutil să mai spunem că publicul din centrul Aradului au trecut la extaz la agonie. S-au bucurat sărind de pe scaune pentru golurile lui Moise, Buhăcianu și Bustea, însă la final nu le-a venit să creadă că echipa favorită nu s-a ales cu niciun punct.

Dincolo de rezultatul negativ sau a faptului temperatura nu a fost prea prietenoasă într-o Piață fără prea multă umbră, condițiile de transmisie și sonorizare au fost bune. Cel mai probabil, miercuri, 15 iulie, când e programată restanța cu Petrolul, acțiunea se va repeta, cu speranța unui deznodământ fericit patru stații de tramvai mai încolo, pe arena „Motorul”, din Aradul Nou.

0
0

Articolul Susținătorii UTA-ei din Piața Avram Iancu, de la extaz la agonie apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*