Sute de pensionari vor preda în unităţile de învăţământ din Prahova în anul şcolar viitor

V. Stoica

În anul școlar 2018/2019, sute dintre cadrele didactice aflate la catedră în unitățile de învățământ din județul Prahova vor fi pensionari, potrivit unei situații realizate de Inspectoratul Școlar Județean Prahova.
IŞJ Prahova a publicat lista nominală a cadrelor didactice din instituțiile de învățământ prahovene care vor îndeplini vârsta de pensionare la data de 1 septembrie 2018, dar care au solicitat menținerea în activitate, ca titulari, în anul școlar viitor.
Mai precis, 222 de profesori, învățători și educatori care ar putea ieși la pensie se vor afla în continuare la catedră, principalul motiv fiind acela al lipsei de personal specializat. De
altfel, doar șapte dintre persoanele care au cerut să rămână în continuare la catedră – deși au vârsta de pensionare – au fost respinse la nivelul unităților de învățământ.
Pe de altă parte, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Prahova a validat – la începutul lunii februarie – lista celor 222 de cadre didactice aflate în situația de a preda în continuare, cele mai multe dintre acestea (de ordinul zecilor) fiind educatoare, urmate de învățătoare, profesori de matematică, profesori de limbi străine (engleză/franceză), dar și profesori de limba și literatura română.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*