Tactica defensivă folosită în fotbal

Pentru toţi cei care doresc să pună pariuri rentabile pe fotbal este esenţială acumularea unui bagaj minim de cunoştinţe în ceea ce priveşte tactica de joc a echipelor, statisticile de goluri marcate sau primite, cornere transformate, etc.

Pune pariuri sportive inteligente, înţelegând ce este tactica defensivă şi cum o folosesc echipele favorite. Aceasta permite apărarea cu succes într-o varietate de circumstanţe şi poate fi pilonul unei strategii eficiente.

 

Apărarea târzie a echipei

Se poate aplica în momentul în care se constată că adversarii sunt abili în posesia mingii şi se creează necesitatea apărării susţinute împotriva jucătorului din dreptul liniei de mijloc sau a atacanţilor care exercită presiune. Linia de mijloc se va organiza în spatele acestei linii de presare, iar linia din spate va fi poziţionată în jurul marginii de penalti. Echipele care folosesc această tactică au un joc de contraatac susţinut la obţinerea mingiei. Astfel se creează spaţiul între jucătorii defensivi din spate şi sunt facilitate pasele şi atacurile.

 

Apărarea timpurie a echipei 

Dacă echipa alege să preseze adversarii cât mai devreme şi să fie consecventă atunci când este în posesia balonului, se vorbeşte despre apărarea timpurie. În acest mod echipa atacantă are posesia în propria treime de apărare a terenului şi este imediat presată de jucătorii atacanţi. Cu mijlocaşii şi liniile de apărare care împing înainte adversarii pentru a sprijini jocul atacanţilor, echipa păstrează compactitatea defensivă, având o poziţie mai bună pe terenul de joc.

Aceasta este tactica ideală în cazul în care echipa pierde jocul şi trebuie să redobândească balonul. Presând în mod susţinut adversarul este posibil că situaţia să se schimbe în mod favorabil.

 

Tactici defensive de grup

Cu toate că echipele pot adopta strategii şi tactici de apărare diferite, în cadrul echipei unităţile pot funcţiona diferit, ceea ce facilitează apărarea eficientă şi rezultatele de succes. Iată câteva exemple despre modul în care acestea pot funcţiona:

  • Marcarea de la om la om – Un grup sau o unitate din echipă poate folosi tactici specifice pentru a câştiga avantaj. De exemplu, jucătorii din unitatea centrală îşi pot marca adversarii din imediata apropiere, în vreme ce jucătorii de la mijlocul terenului vor căuta să intre în posesia balonului pentru a înscrie.
  • Apărarea zonei – O unitate centrală poate fi organizată pentru a apăra baza unei zone. Aceasta înseamnă că, în mare măsură, jucătorii acestei unităţi se apără împotriva adversarilor care intră în zona respectivă. În general este vorba despre zonele de mijloc, din stânga, centru sau dreapta. Cu toate că apărarea zonei poate oferi oponenţilor mai mult timp şi spaţiu în care pot primi şi pasa mingea, dacă este folosită corect, receptorul balonului va fi sub presiune intensă de către mijlocaşul care apără zona.

 

Acestea nu sunt sigurele tactici defensive care se pot utiliza, tacticile defensive individuale putând avea rezultate foarte bune.

Pariază responsabil, doar prin operatori licentiați și cunoscuți, și numai dacă ai împlinit 18 ani, vârsta minimă legală de la care poți paria!

Articolul Tactica defensivă folosită în fotbal apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*