Taina Sfântului Maslu, la Sanctuarul de la Scăiuș

Pentru prima dată, după o pauză impusă de situația de pandemie, la Sanctuarul Marian de la Scăiuș (Greco-Catolic) va fi oficiată Taina Sfântului Maslu.”Cu deosebită plăcere, vă invităm la Sanctuarul Marian de la Scăiuș, la Taina Sf. Maslu, care va avea loc vineri, 23 aprilie, de la ora 16”, ne-a declarat părintele Iulian Hașciar, paroh de Scăiuș.

Dacă timpul va permite, slujba va fi oficiată în aer liber și va fi scoasă din biserică icoana ”Sfintei Fecioare Maria cu Pruncul Iisus în brațe”.

Suprafața platoului centrului religios de la Scăiuș este de patru hectare, o bună parte fiind acoperită cu dale, deci nu se pune problema spațiului necesar distan­ță­rii sociale pentru credincioși. Cei care vin de mai departe pot beneficia de cazare peste noapte la Casa Pelerinului, situată pe același platou.

”Dumnezeu îşi manifestă iubirea şi mila Sa faţă de cei suferinzi prin Taina Sfântului Maslu, de aceea în toate rugăciunile slujbei se invocă mila lui Dumnezeu, iar Dumnezeu este în aceste rugăciuni Doctorul Cel plin de milă. Taina Sfântului Maslu este slujba prin care Biserica se roagă pentru cei bolnavi, dăruindu-le harul tămă­dui­rii, al iertării păcatelor, prin ungerea cu untdelemn sfinţit, însoţită de rugăciunea preoţilor”, spunea pr. prof. dr. Dumitru Stăniloae, în a sa ”Dogmatică”.

Denumirea de maslu este de origine slavă: ”maslo” care în­seamnă ”untdelemn”, dar se mai foloseşte denumirea de ”eleoungere”, adică ungere cu untdelemn.

Articolul Taina Sfântului Maslu, la Sanctuarul de la Scăiuș apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*