Talibanii au anunțat o amnistie generală și au cerut funcționarilor să se întoarcă la muncă

Ieri, talibanii au anunţat o amnistie generală pentru toţi funcţionarii publici, cerându-le să se întoarcă la muncă, la două zile după ce au preluat puterea în Afganistan în urma unei ofensive-fulger, informează AFP citată de Agerpres.
„O amnistie generală a fost declarată pentru toţi (…), deci ar trebui să vă reluaţi cu deplină încredere rutina zilnică”, au subliniat talibanii într-un comunicat.
În decurs de zece zile, mişcarea islamistă radicală, care a lansat o ofensivă în luna mai odată cu începerea retragerii trupelor străine, a preluat controlul aproape în întregime asupra Afganistanului.
Talibanii au impus o versiune ultra-strictă a legii islamice în perioada în care s-au aflat la putere în Afganistan (1996 – 2001). În 2001, ei au fost înlăturaţi după invazia unei coaliţii internaţionale conduse de Statele Unite.
Mai multe guverne din regiune au reacţionat la vestea preluării controlului asupra capitalei afgane Kabul de către talibani prin apeluri la stabilitate şi la protejarea civililor.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*