Tamuz a dat goluri la Păuleşti

În luptă cu kilogramele, în plin proces de readaptare la efort, după aproape două luni de când a semnat cu Petrolul, atacantul Toto Tamuz a regăsit şi “gustul golului”! E drept, doar într-un meci amical, contra unui adversar de eşalon inferior, formaţia de Liga A Prahova – CS Păuleşti, echipă care s-a dovedit a fi… sparing-partener perfect pentru rezervele lui Leo Grozavu, într-un joc amical găzduit marţi seară de terenul din comuna de lângă Ploieşti. Tamuz a marcat de două ori, una dintre reuşite fiind de la punctul cu var, fostul internaţional israelian şi golgheter al unor echipe importante, cu ceva ani în urmă, dând impresia că se chinuie să se apropie de momentul când va putea să “ajute” echipa şi în meciurile oficiale, dând jos destule kilograme şi având o formă “bunicică”, atacantul bifând mai bine de o oră de joc efectiv în acest amical.
Antrenorul Petrolului a dorit să le ofere minute de joc şi celor care au evoluat mai puţin, sau chiar deloc, în acest sezon, pentru a-i ţine, pe cât posibil, aproape de “forma de competiţie” şi, implicit, de momentul când va fi nevoie în teren de jucătorii obişnuiţi cu… banca de rezerve sau, mai rău, cu “scaunele din tribună”.
Astfel, „lupii” au început confruntarea cu un „11” alcătuit din Isvoranu – Neziri, Antoche, Danci, Ţicu – Cruceru, Chindriş – Grecu, Stînă, Velisar – Tamuz, pentru ca, după pauză, să mai intre pe teren Bolboaşă – Ştefănescu, Lumu, Ene, Ristea şi Saim Tudor.
7-bGazdele au răspuns cu: Marin – Ţugui, Pripu, Lungu, Al. Radu – I. Pîrvu, Costache, Anghel, Anton – Cr. Mihăiţă, A. Ciobanu, iar pe parcurs au mai intrat A. Pârvu, Butufei, Zamfir şi Panait.
Testul a fost la discreţia petroliştilor, după pauză gazdele acuzând absenţa unor jucători (Encu, Isar, Pantilimonescu şi Ad. Damian). Asta după ce prima repriză se încheiase cu un rezultat mai “strâns”, 3-1 pentru găzari, partea secundă aducând însă încă 5 goluri în contul oaspeţilor. Aşadar, a fost 8-1, golurile fiind marcate de către Toto Tamuz (6, 57 – pen), Neziri (20, 68), Velisar (37), Ştefănescu (49, 88) şi Lumu (81), pentru gazde punctând S. Costache (30, pen.).

A venit… Stîna la “lupi”

În partida de la Păuleşti, Leo Grozavu l-a testat şi pe tânărul mijlocaş Victor Stînă (20 ani), un internaţional „U21” al naţionalei Republicii Moldova, care a evoluat ultima dată pentru Zimbru Chişinău şi care se pregăteşte, în această perioadă, alături de „galben-albaştri”. Născut în 1998, Stînă are un “CV” interesant în prima ligă a Moldovei, adunând, pentru Zimbrul, nu mai puţin de 44 meciuri şi 6 goluri, el fiind şi internaţional U 21 şi U 19! Jucătorul a ajuns la Ploieşti după ce a fost refuzat, acum câteva săptămâni, de… Dinamo Bucureşti, internaţionalul de junior moldovean antrenându-se sub comanda lui Florin Bratu o perioadă, fără a-l convinge pe acesta.
Petrolul l-a folosit şi pe tânărul fundaş central Antonio Ristea (17 ani), un produs al CCJ al FC Petrolul, revenit, de curând, la Ploieşti, după o experienţă în Germania, la Obserhausen. Internaţional de juniori, Ristea a “bifat” în această vară şi câteva şedinţe de pregătire la Astra 2.
Altfel, petroliştii îşi vor continua, zilele următoare, programul normal de antrenamente, iar sâmbătă vor pleca spre Cluj, acolo unde, duminică, de la ora 18.00, vor susţine derbiul cu Universitatea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*