Tânara trupă a lui Mițiți a detonat „bomba”: Victoria Zăbrani – Podgoria Pâncota 1-3

Surpriză mare în această dimineață la Zăbrani. Penultima campioană județeană a cedat în fața tinerei formații din Podgorie, antrenată de Dănuț Mițiți, care nu avea „număr la casă” până astăzi. Deși reflectoarele erau pe jucători ca Zele sau Lazea, eroul meciului a fost Narcis Fericel, autorul unei „duble”.

Victoria nu a jucat rău și chiar a avut ocazii importante în prima parte, prin Poenaru (șut slab din 10 metri), Hodan (reluare în transversală) și Lazea (șut scos de Iacob). În schimb, pâncotanii au fost extrem de pragmatici și aveau 2-0 la pauză. În minutul 17, fundașii centrali ai lui Mutică au ratat intercepția și Fericel a făcut 0-1 din 5 metri. Apoi, în cel de-al treilea minut de prelungire al primului act, același Narcis Fericel a pătruns în viteză perpendicular pe poartă și a înscris plasat, din 15 metri.

Repriza a doua a debutat cu golul ce părea că-i readuce pe zăbrăneni în joc. Zele l-a găsit pe Lazea în careu, acesta a pivotat și a înscris pentru 1-2 (min. 54). După ce Țop i-a rupt nasul lui Poenaru printr-o intervenție de karate și a fost eliminat, elevii lui Mutică au fost și mai periculoși, prin Mandache și Lazea (lovitură liberă scoasă de Iacob). Dar și Podoria a avut câteva situații bune pe contraatac, prin Cl. Bălăban, care nu a nimerit, însă, spațiul porții din poziții bune. Totuși, în ultimul minut de joc, se face 1-3, dintr-un penalty comis de Vasilca asupra lui Fericel și transformat de S. Dragalina. 

Cu un singur punct în clasament, Zăbraniul o are, deocamdată, sub ea doar pe Șoimii Șimand. „Nu am cuvinte prea bune despre meciul ăsta, ne-a bătut o echipă tânără, muncitoare, care ne-a alergat, ne-a dat clasă la viteză, iar noi avem și bară și alte ocazii dar nu dăm gol. Căutăm egalarea, dar facem penalty și se închide jocul. Una peste alta, suferim în continuare, nu ne regăsim, nu avem cursivitatea jocului, ducem meciul pe un fond nervos, nu avem răbdare. Avem două înfrângeri și un egal, e clar că suntem pe o pantă descendentă, vom vedea ce facem în continuare. Îi felicit pe adversari pentru victorie”, a spus Dorel Mutică la finalul meciului.

Pâncotanii au fost ceva mai pragmatici decât în eșecurile cu Păușiș și Socodor. „Spre bucuria noastră am reușit să înscriem. Dacă în primele două jocuri ne-am creat ocazii, dar nu am marcat, astăzi la prima fază am punctat. Asta le-a dat încredere tinerilor jucători și am avut un parcurs bun spre foarte bun pe tot parcursul jocului și cred că meritam această victorie pentru moralul tinerilor mei jucători care au făcut niște amicale senzaționale, dar în primele două etape s-au stins. Cred că a fost problemă psihică, nu fotbalistică și mă bucur pentru ei că au trecut peste”, a precizat Dănuț Mițiți, tehnicianul Podgoriei.

Formații:

Zăbrani: Vasii – Topai, Pașcu, Gurban, O. Moisă – Fl. Lazea, Hodan (46 Vasilca) – Apostol (25 Mandache), Zele, Păulin (46 Aslău) – Poenaru (67 Tuta)  Antrenor: Dorel Mutică.

Pâncota: Stănilă (40 Iacob)- Adam, Dragalina, Covaci, Țop – I. Bălăban (90 Tutca), Hera, Cl. Bălăban, Ispas (55 Nibu) – Fericel (90 Pușcaș), Iacob. Antrenor: Dănuț Mițiți.

Arbitri: Radu Bîtea – Alina Mihoc, Mihai Stanciu

Observator AJF: Gabor Biro

0
0

Articolul Tânara trupă a lui Mițiți a detonat „bomba”: Victoria Zăbrani – Podgoria Pâncota 1-3 apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*