Țara care își închide granițele. Nu se intră fără test negativ de Covid-19

Criza de coronavirus face ravagii în toată lumea, motiv pentru care statele iau diferite măsuri de a se proteja, sau mai bine zis, de a-și proteja cetățenii împotriva unor posibile infecții cu COVID-19. Una dintre aceste țări este Egiptul, care a decis că de la toamnă nimeni nu mai poate intra în țară fără a prezenta un rezultat negativ al unui test de coronavirus.

Egiptul își închide granițele pentru cei fără test negativ de COVID-19

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Începând cu data de 1 septembrie, niciun cetățean care nu dispune de un test de coronavirus ce arată că persoana în cauză nu este infectată, nu mai poate trece granița în Egipt.

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Anunțul a fost făcut miercuri de premierul egiptean Mostafa Madbouly,care a precizat că persoanele care vor să intre în țară trebuie să aibă asupra lor un test Real Time PCR, care să ateste că nu sunt infectate cu coronavirus.

Măsura a fost luată pentru că Egiptul a confirmat 161 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, precum și 13 decese, miercuri, la data la care a fost luată măsura. Numărul total al persoanelor care au fost infectate cu COVID-19 de când a început pandemia a ajuns la 96.914 de cazuri.

Oficialii laudă decizia, despre care spun că le va oferi turiștilor un sentiment de siguranțp, motiv pentru care numărul acestora va crește în perioada următoare.

De ce susțin oficialii egipteni această decizie

„Această decizie va avea, de asemenea, beneficii pozitive pentru turism și economia națională, deoarece va atrage un număr mare de turiști în Egipt din cauza măsurilor de siguranță pe care le aplică”, a spus Elizabeth Shaker, membru al Comitetului pentru probleme de sănătate din Camera Reprezentanților din Egipt.

La fel, un alt oficial a spus că Emiratele Arabe au fost printre primele țări care au impus această măsura, iar Egiptul nu este prima ce face acest lucru.

„Egiptul nu este prima țară care a pus în aplicare această decizie. Emiratele Arabe Unite au precedat-o când a anunțat că toți cei care vin pe țările sale trebuie să fie supuși unui examen coronavirus, pe lângă efectuarea acestuia pe aeroporturile din țară ”, a spus Consilierul Nader Saad, purtător de cuvânt al cabinetului egiptean.

De asemenea, Guvernul din Egipt a decis că oamenii pot merge din nou la moschei să se roage, dar cu o serie de reguli strice.

SURSA

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*