Ţara care scoate armata pe străzi din cauza COVID. Ar putea fi afectaţi şi sute de mii de români

Pedro Sanchez, premierul spaniol, a declarat că va scoate din nou armata pe străzile Spaniei. Decizia vine pentru a ajuta regiunile să lupte împotriva pandemiei de coronavirus.

”Guvernul spaniol va pune la dispoziţia regiunilor efective ale forţelor armate pentru a realiza urmărirea” cazurilor, a anunţat şeful Guvernului spaniol într-o alocuţiune televizată, precizând că 2.000 de militari urmează să fie desfăşuraţi în acest scop.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Noi restricții din cauza numărului ridicat de cazuri

Spania a introdus noi restricţii în mai multe regiuni, ca urmare a creşterii semnificative a numărului de noi cazuri de COVID-19, au anunţat luni autorităţile.

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Şeful guvernului regional din Catalonia, Quim Torra, a declarat că reuniunile cu mai multe de zece persoane sunt de acum înainte interzise.

Ce spune Quim Torra

”Situaţia nu mai este deloc stabilă, cifrele (infectărilor) cresc constant”, a avertizat el. Alte măsuri luate de executivul regional catalan privesc reducerea numărului de elevi în fiecare clasă şi distribuirea a 500.000 de teste pentru COVID-19 destinate instituţiilor de învăţământ.

În Spania elevii revin la şcoală la începutul lunii septembrie şi mulţi angajaţi îşi încheie concediile, amplificând temerile privind o creştere şi mai accentuată a numărului contagierilor. În regiunea sud-estică Murcia vor fi interzise întâlnirile cu mai mult de şase persoane care nu fac parte din acelaşi cămin.

De asemenea, în regiunea capitalei Madrid, cea mai afectată de epidemie, autorităţile au cerut întregii populaţii să evite orice contact social care nu este necesar.

Cel de-al doilea vârf epidemic a început

La rândul lor, responsabilii din insula Mallorca consideră că a început un al doilea val epidemic, în timp ce transmiterea rapidă a virusului zădărniceşte efectuarea anchetelor epidemiologice. Spania cunoaşte o creştere rapidă a noilor cazuri de COVID-19, cu peste 3.000 de noi contagieri zilnice înregistrate în ultimele zile.

După instituirea unei izolări severe în martie, în luna iunie numărul zilnic al noilor cazuri scăzuse sub 100, dar în iulie s-a reluat creşterea acestora, în special din cauza turismului, petrecerilor şi localurilor de noapte frecventate mai ales de tineri.

Sursa: capital.ro

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*