Teatrul, Corul “Vidu” şi Ansamblul “Lugojana” nu vor fi desfiinţate! Casa de Cultură însă poate dispărea ca instituţie

Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj, a avut ]n cursul zilei de miercuri, 30, decembrie, o întrevedere cu factorii de decizie din instituțiile de cultură.

Întrebat despre obiectul discuțiilor, edilul șef a confirmat intențiile anunțate imediat după preluarea mandatului, respectiv reformarea integrală a aparatului administrativ al Casei de Cultură a Municipiului.

”Singurele reforme și reduceri vor viza aparatul administrativ al Casei de Cultură a Municipiului. În rest, rămâne valabil tot, inclusiv programul lor de evenimente. Nimeni nu intenționează desființarea teatrului sau a corului. Nu! Este vorba doar de aparatul administrativ al Casei de Cultură, care va fi reformat integral, poate chiar desființat. Cei care au politizat actul de cultură în ultimii 12 ani și care au plătit lăutari la chefurile de partid vor dispărea din organigramă”, a declarat Claudiu Buciu pentru ”Redeșteptarea”.

Ansamblurile, corul și celelalte, vor fi coordonate în continuare de referenți, mai precizează edilul șef:

”Nu este o problemă, îi vom angaja la Primărie, probabil la Biroul de proiecte și relații internaționale, sau la Școala de Artă. Schimbările vizează doar aparatul administrativ de care vorbeam. Posturile celor trei-patru funcționari vor fi reduse sau se va desființa instituția (n.r. – Casa de Cultură a Municipiului), pentru că nu va mai avea angajați. Toate activitățile vor fi coordonate de referenți, care vor fi angajați la Școala de Artă sau la Primărie”.

Primarul Claudiu Buciu spune că deja aceste schimbări au început să fie implementate:

”Angajații care sunt la scenă, lăcătuși, electricieni, au primit deja decizia de transfer către Primărie, iar instrumentiștii se vor transfera la Școala de Arte, vor preda la copii instrumentele respective și vor deservi în continuare ansamblul”.

Articolul Teatrul, Corul “Vidu” şi Ansamblul “Lugojana” nu vor fi desfiinţate! Casa de Cultură însă poate dispărea ca instituţie apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*