Tehnologia din F1 l-a ajutat să devină campion olimpic!

Incredibil, dar adevărat – atletul norvegian Karsten Warholm, cel care a câștigat medalia de aur în proba de 400 de metri obstacole, a șocat lumea sportivă prin ușurința cu care a depășit gardurile din drumul său și s-a desprins de urmăritorii de pe celelalte culoare. De altfel, el a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 45,94 de secunde, fiind primul sportiv care coboară sub limita de vis de 46 de secunde!

Și acum, surpriza! Secretul succesului său se pare că stă în pantofii cu care aleargă. Încălțămintea lui Warholm a fost dezvoltată de binecunoscutul producător german de echipamente sportive Puma, cu ajutorul inginerilor din Formula 1, de la scuderia Mercedes. Pantofii sunt făcuți din fibră de carbon, un material special care cântărește doar 135 de grame. ”Fie că este vorba de o mașină de curse sau un pantof de alergare, secretul performanței maxime stă în design, de aici vine succesul”, a declarat șeful echipei de F1 Mercedes, Toto Wolf.
Se pare că în trecut, atletul norvegian se încălța cu pantofi de la rivala Nike, despre care a spus următoarele – ”Cred că nu m-am acomodat cu acei pantofi, care acționau ca o trambulină, din cauza amortizoarelor”.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*