Teja: „Meci sub semnul echilibrului, dar trebuie să punem mai multe probleme în atac. Nu câștigăm, nu luăm aer, e destul de greu, mental și psihic”

Gaz Metan Mediaș rămâne cu 3 puncte din 12 posibile câștigate împotriva UTA-ei de la revenirea arădenilor în Liga 1. Sibienii câștigaseră doar toamna trecută la Arad, cu 3-1, după care au pierdut pe linie: 1-2 în primăvară la Mediaș, 0-1 în play-out, la Arad și 0-1 și în această seară, acasă. Toate aceste eșecuri au fost înregistrate cu Mihai Teja pe bancă, antrenor care nu stă deloc bine în duelul cu Laszlo Balint, ținând cont că  nu l-a bătut nici când antrena Voluntariul.

Păcat că luăm gol din nou în ultimul minut dintr-o neatenție și asta doare

La cum s-a jucat în ultimele minute, medieșenii păreau mulțumiți și cu remiza în fața arădenilor, însă golul lui Miculescu a direcționat toate punctele spre Mureș. Gazul rămâne la „cota” 4 și doar golaverajul superior Clinceniului o săalvează de „lanternă”. „Din păcate, stăm mai rău pe fază ofensivă, în ultimii 30 de metri suferim un pic. Nu avem forța să putem ajunge acolo, să înscriem. Trebuie să jucăm mai mult unu contra unu, să aducem mai mulți oameni în terenul advers, ne trebuie mai multă personalitate. Dar, chiar și așa, azi nu am făcut un joc rău, acesta a fost sub semnul echilibrului. Păcat că luăm gol din nou în ultimul minut dintr-o neatenție și asta doare. Am pățit-o și cu Piteștiul și am pierdut alte puncte. Suntem într-un moment greu, când nu ne iese aproape nimic, dar trebuie să mergem mai departe, să ridicăm capul. Avem două săptămâni în care avem de pus la punct lucrurile, să ne antrenăm mai bine, să schimbăm puțin strategia și sunt sigur că ne vom îndeplini obiectivul, care nu este nici play-off-ul, nici campionatul, ci doar salvarea de la retrogradare, cum a fost și anul trecut. E clar că ne doream să luăm mai multe puncte, dar cred că avem puterea să ne revenim”, susține Mihai Teja.

Nu e adeptul gesturilor extreme:Îi mai cert pe jucători, dar nu sunt genul care sparge oglinzi sau geamuri

La flash-interviuri, Răzvan Grădinaru a dat de înțeles că echipa ar avea nevoie de o mână de fier pentru a-și reveni. „Îi mai cert pe jucători, dar nu sunt genul care sparge oglinzi sau geamuri. Jucătorul trebuie să respecte antrenorul și să joace ce vrea acesta, nu cred că cineva care a jucat astăzi nu a încercat să o facă cât mai bine. Suntem într-un moment greu, în care fiecare înfrângere ne apasă. Nu câștigăm, nu luăm aer, e destul de greu, mental și psihic. Așadar, nu cred că la fotbal trebuie să spargi geamuri sau oglinzi sau să fi mai dur, să-i bați (n.a. pe jucători). Nu se pune problema de așa ceva, jucătorii trebuie să-și facă treaba. La antrenamente și la jocuri trebuie să fie mai răi, nu în vestiar. Sunt foarte multe probleme, mulți sunt supărați că-i cert foarte mult, așa că nu s-a pus problema la acest mod. Trebuie să dăm toți tot ceea ce putem mai bine, să ieșim din pasa asta, pentru că tot noi trebuie să o scoatem. Este clar că avem nevoie de la mijloc în sus de mai multă creativitate, calitate individuală ca să punem probleme. Dacă cu echipele mari te aperi în primul rând, cu celelalte trebuie să te lupți de la egal la egal și dacă nu pui presiune, nu creezi probleme în atac este foarte greu să dai gol și să câștigi”, a mai afirmat antrenorul Gazului.

Ar mai vrea întăriri, dar…

Exact o săptămână mai au la dispoziție medieșenii să-și completeze lotul, iar Teja recunoaște că mai are nevoie de întăriri. „Este greu, am încercat și am reușit să luăm ce am putut în funcție de buget. Dar, normal, fiecare dintre noi își face temele și ne dorim să ne mai completăm lotul, să transferăm ceva. Am vorbit și cu domnul președinte să mai primenim lotul, să mai dăm un suflu, să vedem”, a încheiat tehnicianul „alb-negrilor”.

După pauza cauzată de meciurile echipelor naționale, Gazul joacă tot pe teren propriu, cu FC Voluntari.

0
0

Articolul Teja: „Meci sub semnul echilibrului, dar trebuie să punem mai multe probleme în atac. Nu câștigăm, nu luăm aer, e destul de greu, mental și psihic” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*