Tenismena Tsvetana Pironkova, sportiva numărul 1 a Bulgariei, în 2020!

Bulgarii, vecinii noștri de la Sud de Dunăre, și-au desemnat sportivii anului, după un sondaj la care au participat 82 de jurnaliști, de la 40 de publicații media naționale. Pe lista eligibilă s-au ales sportivi, feminin și masculin, antrenori, echipe. A fost o misiune dificilă, pentru votanți, având în vedere starea de pandemie, care a limitat competițiile interne și internaționale. Din acest motiv s-a decis să se voteze un clasament numai de cinci performer, în loc de zece, fără ca oficialii sportului din Bulgaria să organizeze o ceremonie de decernare a premiilor, în acest sens. Probabil că aceasta va exista, după încheierea măsurilor anti-epidemice!

În urma voturilor exprimate electronic, jucătoarea de tenis Tsvetana Pironkova a câștigat detașat competiția, acumulând 732 de puncte. Tsvetana a impresionat prin faptul că, după perioada de maternitate și o absență de la fileu de trei ani, a ajuns în sferturi de finală la USOpen, iar la Roland Garros a avut un parcurs excelet, până în Turul 3, eliminându-le pe Andrea Petkovic, Garbine Muguruza și Donna Vekic. În clasament, ea a fost urmată de luptătorul Edmond Nazaryan, 525 de puncte, boxerul Kubrat Pulev, 259 de puncte, practicanta de Sambo, Maria Oryashkova, 240 de puncte, și înotătorul Yosif Miladinov, 214 puncte.

La categoria echipe, a câștigat team-ul masculin de tenis, format din Grigor Dimitrov, Dimitar Kuzmanov, Alexander Lazarov, Alexander Donski și Adrian Andreev, care a avut un parcurs bun în ATP Tennis Cup.

La categoria sportivilor cu dizabilități s-a impus Hristian Stoyanov, care câștigă trofeul pentru al doilea an consecutive.

Petar Kasabov este un alt premiant, el fiind preferatul jurnaliștilor, la categoria antrenori (este tehnicianul naționalei feminine de lupte).

În fine, dar nu în ultimul rând, desigur, preferatul publicului a fost Grigor Dimitrov, jucătorul de tenis care a întrunit cele mai multe sufragii ale fanilor!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*