Tensiuni în PSD

Liviu Dragnea: Vor fi 16 vicepreşedinţi; opt femei şi opt bărbaţi

Ieri, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat înainte de şedinţa CEx, că partidul va avea opt vicepreşedinţi, unul pentru fiecare regiune, opt dintre aceştia fiind bărbaţi, iar opt femei.
Liderul PSD a spus că la nivelul partidului sunt două obiective. „Primul obiectiv este o repartizare completă şi echilibrată a conducerii PSD în toată ţara şi pentru asta propunerea este să fie 16 vicepreşedinţi, pentru fiecare regiune. Al doilea obiectiv este paritatea în partid privind bărbaţii şi femeile, adică să fie opt vicepreşedinţi bărbaţi şi opt femei. Ţara are nevoie de o abordare echilibrată. Susţinerea pentru femei nu este un moft pentru mine. Am făcut ce a depins de mine ca femeia să capete un rol cât mai important şi în partid”, a spus Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Codrin Ştefănescu a anunţat că va cere modificări ale statutului PSD

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat ieri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că va solicita anumite modificări la statutul partidului, astfel încât preşedintele unei organizaţii judeţene să poată cumula şi funcţia de vicepreşedinte, potrivit Agerpres. „Va trebui să modificăm acest articol (cel care nu permite liderilor de organizaţii să participe la competiţia pentru funcţia de vicepreşedinte – n.r), adică nu aş dori ca un preşedinte de organizaţie judeţeană să nu poată să cumuleze şi funcţia de vicepreşedinte, în condiţiile în care este votat de Congres. Deci, dacă este votat de congres, atunci e democratic. Cum adică? Oprişan nu poate să fie preşedinte la Vrancea şi vicepreşedintele partidului, dacă îl votează şi cei din Satu Mare, Timiş şi Caraş, de exemplu? Eu, cel puţin, voi cere nişte modificări la statut, astăzi, aici, şi sper că vor înţelege colegii mei că trebuie să ieşim de aici mai întăriţi, nu mai dezbinaţi”, a precizat el, într-o declaraţie acordată presei.
Ştefănescu a anunţat, totodată, că nu susţine ideea conform căreia vicepreşedinţii partidului să fie aleşi la nivel regional, adăugând că în astfel de condiţii membri precum Liviu Pleşoianu sau Şerban Nicolae nu ar avea şansa să ocupe această funcţie.

Gabriela Firea, ameninţă cu demisia din toate funcţiile politice

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, ieri, înainte de şedinţa CEx PSD, că ia în calcul să candideze pentru un post de vicepreşedinte al PSD, însă ameninţă că dacă proiectele Capitalei nu vor fi duse la îndeplinire într-un timp rezonabil, va demisiona din funcţiile politice, potrivit Mediafax. „Îmi voi da demisia din toate funcţiile politice şi rămân simplu membru de partid. (..) Dacă într-un timp rezonabil problemele grave ale Capitalei nu se vor rezolva, eu îmi dau demisia din toate funcţiile politice. Am stabilit cu doamna Dăncilă un calendar pentru toate problemele sensibile. Nu fac parte din nicio tabără, nici pro, nici anti Dragnea. Nici preşedintele (n.r.Liviu Dragnea) nu e de acord cu aceste tabere şi zone de interes care s-au creat în partid. Dacă voi avea susţinerea colegilor de la Bucureşti şi a organizaţiei de femei, voi candida pentru un post de vicepreşedinte naţional. Dacă aceste termene sunt depăşite nu mai accept cum am făcut până acum, îmi dau demisia”, a declarat Gabriela Firea.
De asemenea, edilul Capitalei a acuzat fostul Guvern că nu a ajutat primăria, susţinând că sunt oameni în ministere care „pun beţe în roate” proiectelor Municipalităţii. Gabriela Firea a mai menţionat că tensiunile din partid reprezintă „o sinucidere politică”.

Preşedintele executiv al PSD va fi votat pe 10 martie

Comitetul Executiv al PSD a decis ca la Congresul din 10 martie să fie supus votului postul de preşedintele executiv al partidului, postul de secretar general şi posturile de vicepreşedinţi, Mediafax.
„S-a luat decizia privind organizarea de alegeri pentru preşedinte executiv, secretar general, pentru ca acest post să fie ales de Congres, şi vicepreşedinţii”, a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa CEx al PSD, de ieri.
Liderul PSD a mai anunţat că la Congres se vor vota modificările legate de Biroul Politic Naţional, dar şi reprezentativitatea, adică 8 vicepreşedinţi femei şi 8 bărbaţi.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*