Tentative de fraudă la unele secţii de votare din Prahova

Polițiștii au fost chemați să intervină în mai multe secții de votare, ieri, din cauza unor fapte care contraveneau legislației electorale. Astfel, la secția de votare 476 din Măneciu, un alegător a sesizat faptul că un membru din comisia de votare ar fi înmânat patru buletine de vot unui cetățean, iar în buletinul de vot se aflau împăturite alte trei buletine de vot pentru președintele Consiliului Județean, fără a avea ștampila de control. La fața locului s-a deplasat echipa de verificare și, împreună cu Parchetul, sunt efectuate cercetări în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de fraudă la vot.
În orașul Băicoi, un cetățean în vârstă de 75 ani s-a prezentat la secția de votare nr. 185. După ce a votat, ar fi spus comisiei că pe buletinul de vot este deja pusă ștampila pe un candidat. Buletinul în cauză a fost anulat, bărbatul a primit alt buletin de vot și a votat din nou. Și aici au fost demarate cercetări penale.
La secția de votare 244 din Mizil, polițiștii au fost sesizați cu privire la existența unui panou pe care erau lipite afișe electorale. La fel și la secțiile de votare 374, 375, 376 din Ciorani. În ambele cazuri, polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar materialele electorale au fost îndepărtate de către membrii secțiilor de votare.
Duminică după-amiază, în orașul Mizil, polițiștii au fost sesizați de Biroul Electoral Județean că membrii biroului Secției 243 din Mizil și-au exercitat dreptul la vot în cadrul secției respective, deși nu erau înscriși în listele electrorale permanente la aceeași secție de votare. Polițiștii și procurorii au demarat cercetări în acest caz, ca și într-o situație de la Bușteni, unde un bărbat își continua campania pe Facebook în ziua votului. Acesta a fost amendat cu 2.000 de lei.
În câteva comune din județul Prahova, ieri după-amiază, a fost recepționat un mesaj de avetizare similar Ro-Alert prin intermediul căruia cetățenii ar fi fost anunțați că la nivelul anumitor secții de votare există suspiciuni de infectare cu virusul COVID-19. Aceste mesaje nu au fost remise de vreo instituție publică, ci “de persoane fizice rău intenționate, care doresc să inducă în eroare alegătorii”, după cum au transmis reprezentanții IPJ Prahova.
Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit privind săvârșirea infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*