Teo Gheorghe, prima handbalistă cu tricolor, din Dobroești!

După numai un an în campionatul Junioarelor III, organizat de Federație, handbalista Teodora Gheorghe, de la ACS Unirea Dobroești, a primit convocarea la lotul de junioare, dar și propunerea de face parte din Centrul Național de Excelență de la Brașov, acolo unde fosta mare jucătoare Mihaela Tivadar încearcă să crească o nouă generație de sportive.

”Faptul că am bătut câteva echipe din București am atrs atenția asupra noastră. A urmat un turneu semifinal de excepție, la Plopeni, unde federali și diferiți antrenori își luau notițe despre fetele noastre. Am ajuns la Turneul Final, unul în care emoțiile le-au cam copleșit pe fete, am pierdut meciuri la 2-3 goluri, semn că lipsa de experiență și-a spus cuvântul. Au fost momente când ne-am dominat adversarele, în cea mai mare parte a timpului de joc, și dau exemplu cel cu Craiova, dar pe final am făcut câteva greșeli, iar victoria s-a strecurat printre degete.

Cred că acest Turneu Final ne-a arătat unde suntem și cât mai avem de muncit, ca să ajungem la marea performanță. Dar am încredere, mai ales că elevele mele au demonstrat, în multe momente, că pot juca de la egal la egal cu oricine. Și dacă mai pun la socoteală că după acest Turneu Final mai multe handbaliste de la Unirea au primit propunerea să meargă la Centrul Nțional de la Brașov, atunci pot să spun că ceea ce facem noi în Comuna Dobroești este bine, suntem pe drumul la capătul căruia este coronița cu lauri.

Au primit propuneri Ștefania Bragadireanu, Ioana Tudor, Patricia Motan, Ane Năstase, Bianca Marin și Teodora Gheorghe. Ultima dintre ele, Teodora, a fost convocată și la lotul național, o dublă bucurie și pentru ea și familia ei, cât și pentru mine, firește”, ne spunea antrenorul Unirii Dobroești, Lazăr Mihalache.

”În momentul când am decis să mearga pe calea handbalului, de fapt Teodora a decis!, nu ne-am gandit decât că va face acest sport doar pentru placerea mișcării. Ulterior, sub îndrumarea antrenorului Mihalache Lazăr, am ințeles că s-ar putea să ne dorim mai mult, să facem performanță. Faptul că ea a fost vazută și apreciată la turneul semifinal și apoi la cel final de la Baia Mare, de către reprezentanții Federatiei, este un motiv de mandrie și speranță, pentru noi, părinții,iar pentru ea este un act prin care vreau să cred că ți va responsabiliza întreaga viață, de-acum înainte. Convocarea la lotul național de la Vâlcea, precum și selectarea ei pentru Centrul de Excelență de la Brașov, sunt pași importanți, ocazii, oportunități, de care fata mea trebuie să profite, să le folosească. Sigur, aceste oportunități au venit cam brusc și la o vârstă destul de fragedă, Teo are doar 13 ani, care o pot destabiliza – mutarea în alt oraș, departe de familie, schimbarea antrenorului și a condițiilor de antrenament, cerinte mai mari de performanță, dar ambiția și dorința ei de a crește în valoar trebuie să primeze, iar noi, părinții, vom fi alături de ea. Eu, ca mamă, sunt foarte mândră și am toata încrederea că Teo a mea va reuși pe acest drum”, așa se exprima mama handbalistei, Ioana Gheorghe, fraze din care rezultă clar emoți de mamă, dar și optimismul că fata ei va ajunge mare handbalistă.

Așadar, Teodora Gheorghe este prima handbalistă din Comuna Dobroești care se va antrena sub umbrela lotului național și care va activa în Centrul Național de Excelență de la Brașov. ”Am convenit ca Teo să vină la meciurile noastre din campionat, la patru în tur și la alte patru în retur, iar dacă ajungem în turneele semifinale și finale, ea ne va ajuta, firește. Am mai spus că la noi, la Dobroești, se face treabă bună, și o să vedeți că în anii următori vor mai fi convocări la loturile naționale, pentru fetele noastre”, comenta și coordonatodul Secției de Handbal, Vasile Țane.

Sigur, oamenii sunt fericiți și mândri de această trecere a handbalistei, la centrul brașovean – dar atragem atenția celor care se ocupă de aceste centre, mă refer și la cel de la Vâlcea, și la cel de la Iași, că trebuie să-și ia mai în serios rolul de supraveghetori. Multe din handbalistele care au trecut pe-acolo au recunoscut că nu au făcut școală la modul serios, că profesorii îi treceau clasa cu mare ușurință. În plus, și Teo, dar și celelalte fete, sunt în plină perioadă adolescentină, când se spune că află… că fluturii sunt liberi, iar gesturi necugetate le pot influența viitorul. S-au mai întâmplat cazuri, chiar în handbalul românesc. Și merg mai departe și spun că după trei ani o să vină licitația, iar Federația nu se va îngriji decât să-și ia ceva bani, pe aceste fete, nicidecum să le ajute să-și continue activitatea. S-au pierdut multe handbaliste, din pricina acestei politici păguboase ale federalilor, dar nimeni n-a plâns și n-a suferit, în afara sportivelor în cauză. Dar poate peste trei ani, alta va fi oprica, poate chiar și conducătorii vor fi fost schimbați, cine știe! (Ionel Pană)

??????????????????????????????? ???????????????????????????????

??????????????????????????????? IMG_6722

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*