Terenuri proaste la dispoziția UTA-ei? Balint: „O durerea de-a mea, ca echipa să se exprime la un nivel bun ai nevoie și de unele beneficii legate de infrastructură”

Nu este săptămână, zi de la Dumnezeu fără a apărea vreo defecțiune la noul stadion „Francisc Neuman”. Aseară vă relatam de situația penibilă creată înaintea și în pauza meciului internațional rezervat juniorilor U 19, dintre România și Serbia, cu doi angajați ai Primăriei sau Recons care udau cu furtunul gazonul, pentru ca astăzi, cu ocazia conferinței de presă săptămânale a clubului UTA să găsim stadionul în pană de curent. ENEL-ul a rezolvat după vreo trei ore defecțiunea, dar, de exemplu, clubul nu și-a putut onora angajamentul față de sponsorii săi, ale căror nume și sigle ar fi trebuit să ruleze pe panoul-LED atâta timp cât antrenorul Laszlo Balint și fotbalistul Modestas Vorobjovas au vorbit despre meciul cu FCSB. Și, până la urmă, neplăcerile au fost minime, oare ce s-ar fi întâmplat dacă arena ar fi rămas fără energie electrică în timpul unui meci oficial?

Și, dacă pana de curent nu i-a afectat efectiv munca lui Laszlo Balint, faptul terenurile pe care se antrenează și UTA nu sunt udate cum trebuie lasă urme în procesul de pregătire al fotbaliștilor, dar și asupra stării lor de sănătate. „Aici este cumva o durere de-a mea, dar nu aș vrea să intrăm prea tare în acest subiect. Astea sunt condițiile, trebuie să ne adaptăm noi în primul rând, ca antrenori, ca jucători. Din fericire, problemele medicale nu sunt majore, însă apar dureri de articulații, de tendoane și nici calitatea tehnică a antrenamentului nu este la un nivel care să mă satisfacă pe mine ca antrenor. Până la urmă, ca să dezvolți un joc de atac eficient și un joc de posesie care să permită exprimarea echipei la un nivel cât se poate de bun ai nevoie și de anumite beneficii legate de infrastructurăm dar eu niciodată nu m-am legat de acest lucru. Tot timpul am luat lucrurile așa cum sunt, binențeles că încercăm să le îmbunătățim în măsura în care putem noi aici la club. Important este să ne adaptăm condițiilor și să scoatem maximum ce se poate scoate în aceste condiții”, a spus antrenorul „roș-albilor” referindu-se în special la starea în care se prezintă terenul de antrenament de la „ICRTI”.

Bineînțeles, utiștii nu au mai intrat pe gazonul de pe „Francisc Neuman” după jocul cu FCSB, dar îl pot simți sub picioare atâta timp cât ei se schimbă zilnic la vestiarele arenei „Francisc Neuman”. „Terenul este cum este, trebuie să fim noi cei care se vor adapta mai bine la suprafața de joc. Vedeți că nu numai stadionul nostru are probleme în ceea ce privește suprafața de joc, din păcate sunt destule exemple de gazoane care au destul de rău din această perioadă de iarnă cu meciuri din trei în trei zile și în condiții climatice nu tocmai favorabile. Sper să se remedieze toate probleme în viitorul apropiat atât la noi cât și restul stadioanelor, pentru că, una peste alta, calitatea gazonului trage în jos spectacolul fotbalistic”, a mai punctat Balint.

Chiar dacă trei-patru dintre jucătorii UTA-ei s-au plâns de dureri de glezne sau articulații, niciunul dintre ei nu este în pericol de a rata meciul cu FCSB. „Cu excepția lui Vali (n.a. Buhăcianu), care este suspendat, toată lumea este aptă. Revine aceeași discuție, cum că am anumite probleme în a convoca lotul de 20 pentru pentru acest meci și, bineînțeles, și în alcătuirea primului 11. Dar, e o problemă plăcută pentru un antrenor. Asta înseamnă că avem soluții, asta înseamnă că jucătorii reacționează foarte bine la antrenamente, la ceea ce le cerem și sper ca această concurență să se transforme într-un lucru benefic pentru echipă. Așadar, sper din nou să iasă la iveală și calitatea jucătorilor pentru că avem nevoie de asta”, mai consideră tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

0
0

Articolul Terenuri proaste la dispoziția UTA-ei? Balint: „O durerea de-a mea, ca echipa să se exprime la un nivel bun ai nevoie și de unele beneficii legate de infrastructură” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*