Termen limită! Școlile din Lugoj pregătesc liste cu angajații care vor să se vaccineze

Inspectoratul Școlar Județean Timiș și universitățile din zona de vest trebuie să trimită până pe 15 ianuarie la orele 16 o situație a cadrelor didactice care vor să se vaccineze.
Situaţia vizează atât personalul didactic, cât şi personalul didactic-auxiliar şi personalul nedidactic.

”Aşteptăm aceste rezultate până în data de 15 ianuarie, la orele 16. Orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu! Nici scenariul în care am putea avea o deschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nici prioritizarea pe nivele de şcolarizare. Însă, fiind vorba despre sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă cu acest subiect”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei.

În cel mai fericit scenariu, școlile s-ar putea redeschide în siguranță la sfârșitul lunii martie-început de aprilie, după ce se încheie a doua etapă de vaccinare anti-Covid, care vizează cadrele didactice, vârstnicii și persoanele din categoriile vulnerabile.

Județul Timiș avea în anul școlar 2019-2020 o populație școlară de 177.301 de persoane dintre care în învățământul preșcolar 25.266 de copii, în cel preuniversitar 97.934 de elevi și 54.101 de studenți în cel universitar, postuniversitar, academic și de dezvoltare profesională continuă.

În Timiș sunt acreditate și autorizate 617 unități de învățământ.

Articolul Termen limită! Școlile din Lugoj pregătesc liste cu angajații care vor să se vaccineze apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*