Tescan și Buhăcianu au decis testul în familie al utiștilor, Balint a observat din înaltul tribunei: „Să eficientizăm mai mult atacul pozițional!”

Precum în precedentele pauze de final de săptămână provocate de acțiunile echipelor naționale, UTA ar fi dorit să dispute un meci amical cu un adversar de calibrul său, sau chiar peste. Acum două luni, arădenii se impuneau cu 2-0 la Sibiu, cu Hermannstadt, iar patru săptămâni mai târziu pierdeau cu același scor testul de la Cluj, cu campioana CFR. În acest weekend, ar fi fost programată manșa secundă cu sibienii lui Ruben Albes, care – însă – nu s-au mai arătat dispuși să se deplaseze la Arad.

Prin urmare, Laszlo Balint și colaboratorii săi au trebuit să improvizeze și s-au descurcat bine. În primul rând, și-au adus elevii pe terenul „Francisc Neuman” și i-au împărțit în două, pe vesiare și antrenori. Sigur, tema a fost aceeași pentru ambele garnituri și a fost legată în special de jocul de construcție și finalizarea acestuia prin faze de poartă și, bineînețeles goluri. Din acest punct de vedere, antrenamentul a reușit parțial, căci ocazii au fost destule de ambele părți, dar reușitele au venit în urma unei faze fixe, respectiv la capătul unui contraatac.

Ambele goluri i-au aparținut echipei în bleumarin, condusă de pe margine de Cezar Zanfir. Mai întâi, Dragoș Tescan l-a bătut pe Balauru cu o lovitură liberă frumos executată la colțul lung de la 22 de metri lateral stânga, pentru ca apoi să puncteze și Vali Buhăcianu, care a făcut o cursă în viteză de 40 de metri, a trecut și de Balauru și a făcut inutilă alunecarea lui Erico. Pasa în adâncime i-a aparținut lui Klapan.

De menționat că s-au jucat două reprize a câte 35 de minute, iar Morar (încă răcit) și Hrezdac (în revenire după operația la genunchi) au alergat în jurul terenului. Vă reamintim că Moldovan are COVID, Rusu e ținut în casă de o sinuzită, iar Albu a fost convocat în premieră la prima reprezentativă a României.

Formații:

UTA bleu: Iacob – Tomozei, Melinte, Benga, Roumpulakou – Tescan, Miculescu, Klapan, Popescu – Hora, Buhăcianu. Antrenor: Cezar Zanfir

UTA gri: Balauru – Pleașcă, Erico, Ilie, Bustea – Ursu, Isac, Roșu, Oroian – Ioniță, C. Rus. Antrenor: Alin Pânzaru

Arbitri: Alexandru Radu – Denis Hrezdac, Gabi Vasiliu

Laszlo Balint nu s-a implicat deloc în timpul testului, ci și-a urmărit elevii din înaltul tribunei. „Ne-am fi dorit un meci amical împotriva celor de la Hermannstadt, dar aceștia au refuzat pe ultima sută de metri și a trebuit să ne adaptăm cu acest joc școală între noi. E bine că am reușit să jucăm chiar pe terenul mare, în condițiile în care suprafața de joc de la ICRTI nu a fost cea mai bună în ultimele zile. Mi-a fi dorit să văd mai multă consistență pe faza de construcție, pe atac pozițional și mai ales realizări. Acestea au venit, până la urmă, după o fază fixă și o contră, însă au fost destule opornități de ambele părți. Trebuie să devenim mult mai pragmatici, căci cu Gazul am avut parametri fizici și tehnico-tactici mai buni decât adversarul, raportul ocaziilor ne-a fost net superior, dar punctele s-au dus către ei. Avem nevoie de eificiență, asta e clar, cu atât mai mult cu cât avem în față adversari pe care trebuie să-i taxezi la fiecare ocazie clară dacă vrei să obții ceva împotriva lor.  Dar, în mare parte, ne-am atins obiectivele în acest test, mai rămâne să fim foarte eficienți în pregătire și săptămâna viitoare în vederea deplasării de la CFR Cluj”, a spus antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

 

0
0

Articolul Tescan și Buhăcianu au decis testul în familie al utiștilor, Balint a observat din înaltul tribunei: „Să eficientizăm mai mult atacul pozițional!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*