Tescan și Pleașcă – ultimii absenți ai UTA-ei cu Craiova, primește Klapan o șansă? „L-am văzut motivat, nu s-a menajat deloc la ultimele antrenamente”

UTA a mai avut probleme de lot pe parcursul turului de campionat, marea parte dintre ele provocate de infectările cu COVID, dar primul „11” sau cel puțin cel aliniat cu o etapă înainte nu a avut atât de mult de suferit cum o are acum, înainte de vizita celor de la FC U Craiova.

An încheiat pentru Tomozei?

Fundașul dreapta Tomozei, mijlocașul Roșu și atacanții Hora și Morar dispar din echipa lui Laszlo Balint, care astăzi a primit și confirmarea altor două absențe. Este vorba despre alți doi fotbaliști de bandă dreaptă, Marian Pleașcă și Dragoș Tescan. „Iată că Marian este la a doua problemă de ordin muscular și nu putem conta pe el. Am mai spus-o, sunt chestii inerente la jucători care vin după o perioadă lungă de inactivitate, au nevoie de adaptare atât la metodele de antrenament, cât și la stilul strict, la mediul în care se antrenează. Dar, pe lista indisponibililor a apărut și Tescan, care are a simțit și el o jenă la musculutara piciorului. A fost o chestie extrem de ciudată, practic el a simțit ceva în momentul în care a alergat fără să schimbe direcția, poate nu e ajutat nici de conformație puțin mai particulară pe partea de musculatură, dar e important că nu este nimic grav. Rămâne de văzut cât de repede o să îl pună pe picioare stafful medical. În schimb, la Tomozei,  situația nu pare foarte îmbucurătoare și dătătoare de speranțe. Din păcate, el a făcut o infecție foarte urâtă la nivelul amigdalelor care – cumva – i-a dat dureri și către ureche, cu febră, temperatură destul de mare. De câteva zile face un tratament destul de puternic și rămâne să vedem în ce măsură chiar va putea să-și revină, în ce măsură va fi apt din punct de vedere fizic după un tratament atât de puternic. Avem semne întrebare dacă va mai putea reintra în efort pentru a ajuta echipa până la pauza de Sărbători.  Așadar, cel puțin numeric suntem destul de subțiri. Bineînțeles că mi-aș fi dorit să am tot lotul la dispoziție, dar, chiar dacă soluțiile vor fi mai puține, noi încercăm să scoatem absolut tot ce se poate scoate din meciul cu Universitatea Craiova. Am foarte mare încredere și chiar țin să subliniez acest aspect că am foarte mare încredere în jucătorii care vor intra pe teren că se vor ridica la nivelul așteptărilor și la nivelul jocului pe care o să îl prestăm. Va fi un joc cu intensitate bună, împotriva unui adversar redutabil”, a menționat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Semne bune în dreptul croatului Klapan

Există, totuși, și o veste bună ce îi dă lui Balint posibilitatea să-ș înlocuiască pe Neluț Roșu tot cu un fotbalist cu ceva experiență și nu juniorul Isac. „Klapan s-a antrenat normal de zile bune și, categoric, este o soluție pentru pentru acest meci. Chiar l-am văzut într-un tonus bun, a tras de el, nu l-am văzut deloc să se menajeze, e motivat băiatul. În perioada asta sper să ne putem baza pe el, adică să nu apară altă problemă în cazul în care va intra în efortul generat de meci. Noi nu avem un barometru, niște indicatoare care să ne arate clar câte minute poate duce un jucător, dar pentru mine este important că a făcut toate antrenamentele cap coadă de la începutul acestei săptămâni. E un semnal foarte bun, mi se pare dornic să intre, să ajute echipa. Repet, pentru mine e o soluție foarte bună în special prin prisma absenței lui Neluț, eu zic că nu vom avea probleme în acea zonă a terenului”, a mai punctat „principalul” arădenilor.

Buhăcianu, bun pentru tot frontul ofensiv

Chiar dacă are doi atacanți în tribună pentru cumul de cartonașe galbene, Balint tot se află în postura de a-și alege bine „vârfurile” cu Craiova. Dacă sistemul de joc rămâne neschimbat, Buhăcianu, Rus și Ioniță se sunt cei care se bat pentru două tricouri de titulari. Cele mai mari șanse le are golgheterul utist din sezonul precedent, cu atât mai mult cu antrenorul „roș-albilor” a subliniat creșterea sa în joc. „Buhăcianu se pliază foarte bine și pe pozițiile din zona laterală, chiar și multe dintre golurile sale din Liga 2-a pornesc din benzi. E important că Vali face față cu brio pe toate pozițiile, acela de mijlocaș,  atacant lateral, iar acum, indiferent că joacă vârf sau în bandă, sunt convins că va face un meci mare. Am foarte mare încredere în el, pentru că – iată – și în ultimele partide a intrat foarte bine atât la CFR, unde a influențat decisiv rezultatul final, cât și la FCSB, doar că după ce am rămas în zece nu a mai reușit să fie acel fotbalist care să dezechilibreze defensiva adversă. Una peste alta, nu avem foarte multe soluții, dar ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut la  meciul de luni. Ne așteaptă apoi alte două meciuri în 6 zile, joi, cu Sepsi și, din nou, luni cu Astra, după care vom face și o analiză asupra fiecărui detaliu ce a influențat randamentul nostru în toată această perioadă de toamnă, în Liga 1. Oricum, băieții vor primi liber imediat după meciul cu Astra și așa vacanța este foarte scurtă”, a mai punctat antrenorul „roș-albilor”.

Balint: „Sunt foarte ambițios, dar stau și revin la realitate”

Sorții au vrut ca UTA să întâlnească una după alta principalele favorite la titlu. A fost 1-0 cu CFR Cluj, 0-3 cu FCSB și la rând urmează Craiova.  „Niciodată nu o să fim un arbitru pentru nimeni, nici la titlu, nici în altă parte a clasamentului. UTA joacă pentru UTA, asta este o chestie foarte clară. Noi jucăm să obținem punctele de care avem noi nevoie, pentru situația noastră în clasament. Deocamdată, vorbim despre un clasament provizoriu pentru că trebuie să ținem cont și de faptul că Viitorul are un meci mai puțin disputat. Deci fiecare etapă produce schimbări în clasament și e foarte important să obținem maximum săptămână de săptămână, în așa fel încât în momentul în care se trage linie la sfârșitul sezonului regular să fim acolo unde ne propunem. Vrem să fim împăcați cu ceea ce vom obține, dar – totodată – e important să rămânem realiști, căci e foarte important ceea ne dorim. Eu sunt cel care își dorește cel mai mult, sunt un tip foarte ambițios, nu m-am mulțumit niciodată cu puțin, însă de multe ori și eu stau și revin în realitate și îmi dau seama că – până la urmă – e foarte important să stabilizăm clubul la nivelul ligii întâi. Acesta ar fi principalul obiectiv al clubului”, a concluzionat Laszlo Balint.

FOTO: UTA Media Design

0
0

Articolul Tescan și Pleașcă – ultimii absenți ai UTA-ei cu Craiova, primește Klapan o șansă? „L-am văzut motivat, nu s-a menajat deloc la ultimele antrenamente” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*