Test coronavirus – de ce sa il faci?

Companiile rusești dezvoltă și înregistrează teste pentru detectarea SARS-CoV-2. Unele se bazează pe tehnici PCR fiabile. Alții eliberează sisteme expres. Poți afla de la producători și oameni de știință care sunt avantajele și dezavantajele acestor teste, față de alte teste și, cel mai important, de ce sunt uneori nesigure. Prin test coronavirus la clinica OK Medical, se poate determina în siguranță dacă o persoană a fost bolnavă sau este acum într-o fază acută de acele proteine ​​care sunt detectate – clasa G de imunoglobulină sau clasa M de imunoglobulină. M este o fază acută, G înseamnă că o persoană a fost recent bolnavă și imunitatea sa a început să se formeze.

Tipuri de testare

Testele coronavirus rapide sunt excelente pentru determinarea limitelor focalizării și identificarea purtătorului infecției. PCR reprezintă reacția în lanț a polimerazei, și, acesta este același tampon din nazofaringe. ARN-ul este extras din spută. ADN-ul este modelat pe baza sa și repetat de multe ori, folosind o enzimă polimerază. Acest proces se numește amplificare. În acest caz, este copiată doar partea care îndeplinește condițiile specificate – coincide cu o particulă a virusului și numai dacă este în spută. Datorită acestui fapt, concentrația de bucăți de ARN / ADN în probă crește și indică dacă o persoană este purtătoare de coronavirus.

În fiecare procedură de diagnostic, există un concept precum sensibilitatea. Unele teste dezvăluie prezența virusului la o concentrație mai mică a particulelor sale în spută, altele la o concentrație mai mare. Acesta din urmă poate da un rezultat negativ dacă această concentrație este mică. Sensibilitatea testelor de la diverși producători este diferită, așa că nu toată lumea arată prezența unui virus prima dată. O altă caracteristică importantă este specificul metodei.

De ce teste PCR?

În prezent, testele PCR bazate pe metoda reacției în lanț a polimerazei sunt utilizate în principal pentru a verifica coronavirusul. Această metodă, cunoscută de peste 30 de ani,  permite creșterea de concentrații mici ale anumitor fragmente de ADN, de milioane de ori, ceea ce va permite detectarea virusului în organism la scurt timp după infecție. Deoarece coronavirusul aparține grupului de virusuri ARN, moleculele de ADN trebuie să fie „pregătite” mai întâi pe baza virusului ARN.

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, s-au făcut încercări de depășire a blocajului (cu testare) în mai multe țări, inclusiv China și Coreea de Sud. De exemplu, sistemul imunitar începe să producă anticorpi împotriva virusului la aproximativ o săptămână după infecție. Acestea, la rândul lor, pot fi detectate folosind un test de sânge. Testele bazate pe acest lucru au fost lansate în China, Coreea de Sud și Singapore. Dacă dorești, poți face un test coronavirus la clinica OK Medical. Te poți programa la telefon sau online pe site-ul okmedical.ro. Nu trebuie să-și riști viața, deoarece este simplu și benefic pentru tine și pentru cei dragi ție să faci un test coronavirus.

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*