Teste pentru coronavirus săptămânale pentru utiști, care sunt îndemnați să ia în calcul și cantonamentele în Liga 1!

Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a anunțat că echipele vor fi testate săptămânal în sezonul viitor al Ligii 1 și a anunțat costurile pe care vor trebui să le suporte acestea. „10.000 de euro pe lună vor costa testele de COVID-19 pentru fiecare echipă din Liga 1. Vom avea câte o testare la fiecare șapte zile. 12.000 de lei costă o testare. Deci la patru testări pe lună vei avea de plătit cam 10.000 de euro.Trebuie să ai în vedere organizarea unor cantonamente. În septembrie vom avea un departament de evaluare financiară la Ligă, unde sper să fie ajutate cluburile”, a transmis Justin Ștefan, într-o intervenție găzduită de Digi Sport Special.

De la revenirea la antrenanente, în luna mai și până înaintea confruntării decisive de la Pitești, utiștii efectuaseră șapte rânduri de teste pentru coronavirus și nu au avut niciun caz de infecție. Probabil, de luni încolo, „roș-albii”, în noua formulă, de Liga 1, se vor testa din nou, cu atât mai mult cu cât vor dori să dispute și două-trei amicale înainte de a juca pe puncte în elită. Opțiunile ar trebui să fie mai numeroase, din moment ce și echipele din ligile doi și trei se apropie de debutul în noul sezon.

În ceea ce privește intrarea în cantonamente permanente, Laszlo Balint s-a exprimat destul de clar în urmă cu două săptămâni, înaintea meciului dintre UTA și Rapid, din cadrul rundei cu numărul patru a play-offului. „ Ideea de cantonament-carantină, căci practic te izolezi de toată lumea exterioară, eu nu o agreez. Într-adevăr, s-ar putea reduce riscurile unei infectări , dar noi nu am greșit cu nimic ca să începem să trăim și să muncim așa. Eu cred că este o pedeapsă. Haideți să găsim modalitățile prin care să punem la punct o soluție prin care competiția să meargă înainte inclusiv în asemenea situații. Nu sunt eu responsabil cu asemenea decizii, cu găsirea unor asemenea soluții, dar cred eu că acest cantonament este doar o soluție pe termen foarte scurt. Eu stau și mă gândesc, bun, intrăm în cantonament acum două săptămâni, terminăm campionatul, dar ce mai faci când începe sezonul viitor? Intrăm iar în cantonament un an de zile și ne vedem doar pe skype cu cei dragi? Divorțăm de  neveste, ce facem? Dacă nu se găsește vaccinul decât peste un an, un și jumătate, ce facem stăm în cantonament tot timpul ăsta. Noi vorbim strict de momentul ăsta…Bun intră UTA și FC Argeș în cantonament și se termină campionatul. După ceva timp când reîncepem pregătirile, ne încuiați? Știu că vor fi reacții, oricum deja multă lume a spus că fotbaliștii și antrenorii au fost iresponsabili pentru că au apărut aceste probleme. Nu suntem ciumați, oameni buni și ne facem toate toate probele și testele de care e nevoie. Eu cred că trebuie găsită o soluție pe termen mediu sau lung, iar cantonamentul poate fi o soluție doar pe termen scurt”, suținea, recent, antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Noua stagiune din Liga 1, într-un alt format, cu 16 formații, ar trebui să înceapă lua startul pe 22 august. Alături de primele 13 clasate la finalul ultimului sezon, în prima divizie vor evolua UTA Arad și FC Argeș, promovate direct și câștigătoarea barajului dintre Chindia și CS Mioveni.

0
0

Articolul Teste pentru coronavirus săptămânale pentru utiști, care sunt îndemnați să ia în calcul și cantonamentele în Liga 1! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*