Tevatură

Mult trâmbițata partidă amicală dintre România și Turcia s-a disputat la Cluj și a regăsit echipa noastră dezinvoltă, cu bună dispoziție de joc, mai mult parcă încercând să demonstreze cât de încarcerată a fost în perioada antrenorului Cristoph Daum. În același timp, trebuie să privim în mod obiectiv la echipa cu care s-a prezentat Mircea Lucescu. N-am mai văzut niciodată o formație a Turciei mai slabă decât cea care s-a prezentat pe stadionul „Constantin Rădulescu”. De aceea mi se pare că s-a dat prea multă importanță acestei victorii. De fapt, echipa noastră a avut două obiective: victoria și reabilitarea lui Alibec.

În timp ce echipele care au ratat calificarea la Campionatul Mondial dispută jocuri amicale, echipele Croației și Elveției (până la această oră) au obținut calificarea pentru Rusia în meciurile de baraj. Arădeanul Ovidiu Hațegan a arbitrat partida Irlanda de Nord – Elveția, luând decizii anapoda, toate în defavoarea irlandezilor. Poate că acest aspect a netezit drumul său către campionatul de anul viitor.

Echipa de tineret U 21 a României a remizat pe teren propriu cu Portugalia în preliminariile Campionatului European, având în Denis Man artizanul echipei române. În schimb, cei mai slabi jucători s-au dovedit Hagi, Pușcaș și Florin Coman.

Cum campionatul ligii întâi a fost întrerupt, echipele s-au putut pregăti în liniște pentru viitoarea etapă de campionat. Dacă antrenorul Ionuț Popa se plânge de lipsă de efectiv, în această perioadă Sebastian Mailat a luat drumul Clujului la CFR, demonstrând încă odată ce vulnerabilă este conducerea lui ACS Poli. Amenințarea cu Tribunalul Sportiv de la Lausanne pare o gogoriță, deoarece cu banii cheltuiți pentru a depune o plângere la forul amintit ar putea achiziționa un alt jucător tânăr de valoare.

Ripensia, cu Radu Suciu pe bancă, a reușit să nu fie învinsă de patru etape. Urmează să obțină și victoria. ASU Politehnica a obținut o nouă victorie în fața unei echipe în ascensiune, Luceafărul Oradea, trezind parcă regrete că nu a privit cu mai multă seriozitate această întrecere. UTA trece printr-o perioadă foarte grea, deoarece nu reușește mai nimic. Au fost disponibilizați patru jucători, Grahovac, Ciucă, Buleică și Strătilă, primii trei fiind aduși cu mare pompă la începutul campionatului. În privința lui Strătilă, situația este mai complexă. Este adevărat că jucătorul în cauză traversează o perioadă slabă, dar să nu uităm că două campionate a dus tot greul competiției. Slăbiciunile lui erau cunoscute de mai de mult, așa că nu s-a descoperit acum cine știe ce.

În campionatul ligii a treia, partida dintre Sebiș și Cermei nu s-a disputat, deoarece gazdele nu au asigurat asistența medicală. Motivul invocat de cei din Sebiș pare unul cu suport real, dar trebuia să se asigure din timp cu o soluție de rezervă, nu să aștepte izbăvirea venită de la alții. Reamintesc că în campionatul trecut, la partida Cermei – Galda de Jos, arbitrul nu a ținut cont de regulament într-o perioadă similară și a început jocul. De atunci arbitrul în cauză și observatorul de joc sunt suspendați pe perioadă nelimitată. Șirineasa își continuă marșul solitar, în timp ce echipa din Becicherecul Mic nu a reușit nici măcar un punct în 11 partide disputate.

The post Tevatură appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*