Tibi Ușeriu, câștigătorul Ultramaratonului Arctic, s-a întors acasă: ”Cred că exagerăm cu cea mai grea competiţie!”

Câştigătorul Ultramaratonului Arctic pentru a treia oară a revenit în ţară după cea mai dură competiţie la care a participat vreodată. În acest an, Tibi Uşeriu a avut de parcurs 617 kilometri în competiția de la Cercul Polar.

Sportivul de 44 de ani a sosit în noaptea de miercuri spre joi pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj, unde a fost întâmpinat de peste 100 de persoane, printre care și fostul premier Dacian Cioloș.

“Este din ce în ce mai emoţionant în fiecare an. A fost un traseu nou, pentru că pe celelalte le ştiam. Au fost 280 de kilometri de gheaţă. Se urcă la deal foarte mult cu o sanie de 40 de kilograme în spate, iar în final se trece printr-o zonă cu lacuri, au făcut destul de dificil finalul, mai ales că am întâmpinat şi două furtuni destul de agresive, unde au şi abandonat foarte mulţi, iar pe final am mai avut o furtună destul de agresivă. A fost cel mai greu”.

A fost surprinzător de cald. Am prins doar în două nopţi -32 de grade însă, în rest temperaturile s-au învârtit între -11 şi -15 grade, ceea ce este absolut anormal pentru zona respectivă, pentru luna martie, care în ultimii ani a fost una dintre cele mai friguroase. A fost un val de căldură care ne-a ameliorat situaţia”, a spus ultramaratonistul de 44 de ani.

Tibi Uşeriu nu se consideră un sportiv profesionist şi spune că se exagerează cu laudele pentru el.

“Ce provocare pot să mai am? E o provocare şi să ajung acasă. Cred că exagerăm cu cea mai grea competiţie. Şi un semi-maraton e greu. E o competiţie pentru amatori, care se dispută în condiţii puţin extreme. Nu sunt sportiv profesionist, nu e o performanţă în sport, este o performanţă pentru mine, personal. Psihicul este atuul meu. Mi l-am format prin trecutul meu”, este de părere Uşeriu.

Peste o lună, va merge în Himalaya pentru o nouă provocare și mărturisește că nu ştie dacă va mai participa la Ultramaratonul Arctic.

“În 30 de zile o să plec în Himalaya. Nu ştiu ce urmează, va fi o surpriză şi pentru mine. Cred că voi face o pauză. Nu sunt sigur, dar va trebui să fac şi altceva. În această competiţie, am fost deja de trei ori. Dacă temperaturile ajung pozitive, nu mai are niciun farmec, nu mai e o competiţie extremă. Mai în glumă, mai în serios, mi-au spus organizatorii să mai stau pe acasă anul viitor”, a conchis Tiberiu Ușeriu.

Articolul Tibi Ușeriu, câștigătorul Ultramaratonului Arctic, s-a întors acasă: ”Cred că exagerăm cu cea mai grea competiţie!” apare prima dată în Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*