Timișoara Saracens a învins în ultimii 2 ani trupe italiene pe ”Dan Păltinișanu” la 32, 21 și 13 puncte. Petrarca Padova, 4 succese în 2016 în grupele Continental Shield, ca și bănățenii în 2015

Tocmai regrupată cu două victorii în dauna codașelor Superligii la finele turului în sezonul regular, campioana Timișoara Saracens este în pragul celui de-al doilea sezon în preliminariile de calificare spre ER Challenge Cup, după cel din 2015/6, dus cu succes la bun sfârșit. Deja cu 4 triumfuri din tot atâtea meciuri cu trupe din Eccellenza, dintre care 3 acasă, clubul din Ronaț primește sâmbătă de la ora 15 pe ”Dan Păltinișanu” o altă vizitatoare din Italia, Petrarca Rugby Padova, cu care s-ar fi putut întâlni chiar și în aprilie în play-off-ul de intrare în actuala stagiune din Challenge Cup, doar că peninsularii, deși doar cu victorii în grupă, precum Krasny Yar RC, au fost devansați datorită unui punct bonus ofensiv de rușii care aveau ulterior să meargă mai departe în dauna bănățenilor.

Timișorenii semnau cel mai clar succes extern al lor tocmai la debutul acasă în preliminariile din 2015, 45-13 în decembrie cu albaștrii de la Femi-CZ Rovigo Rugby

Timișorenii semnau cel mai clar succes al lor în euro-cupe tocmai la debutul acasă în preliminariile din 2015, 45-13 în decembrie cu albaștrii de la Femi-CZ Rovigo Rugby

Într-adevăr, oaspeții de sâmbătă după-amiază ai Timișoarei au repetat în precedentele preliminarii din Continental Shield parcursul timișorenilor din urmă cu două sezoane, doar cu victorii în grupă, fără însă a intra și la baraj datorită unui succes fără punct bonus ofensiv tocmai în meciul inaugural, 24-13 acasă cu conaționalii de la Femi-CZ Rovigo Rugby. Implicit, deși cu 4 triumfuri și 149-45, cei din Padova au strâns la finele toamnei trecute 19 puncte față de cele 20 ale rușilor (172-61), Krasny Yar câștigându-și dreptul de a-i întâlni la baraj pe timișoreni, depășiți pe drumul spre European Rugby Challenge Cup.

Competiție în care Krasny Yar va debuta sâmbătă după-amiază pe propriul stadion contra cunoștinței bănățenilor, Stade Francais Paris, nimeni alta decât proaspăta deținătoare a trofeului, pe când Timișoara Saracens o va lua de la capăt cu speranțe realimentate în calificări, contra unui club italian aflat în anul aniversării a 7 decenii de existență.

Campioana României, care tocmai l-a înregimentat pe Daniel Roach ca antrenor al liniilor dinapoi și care anunță alinierea celui mai bun XV avut momentan la dispoziție pe fondul revenirii treptate a accidentaților, a trecut deja de 3 ori pe ”Dan Păltinișanu” de vizitatoare din ”Cizmă”, și încă destul de elocvent, pe 12 și 19 decembrie 2015 cu 45-13 de Femi-CZ Rugby Rovigo și 35-14 de Fiamme Oro Rugby Roma în faza grupelor, iar în manșa I a barajului de accedere în Challenge Cup, cu 36-23 de Rugby Calvisano, pe 9 aprilie 2016. Două săptămâni mai apoi, Burcea&Co învingeau și în returul din Italia, luându-și biletele pentru destinații gen Paris, Londra și Edinburgh…

Pe-atunci unică grupare dintre cele 8 participante cu maximum de 4 victorii în grupe, Timișoara Saracens a fost parțial copiată de Petrarca Rugby Padova în toamna lui 2016, dominantă în deplasare pe 10 și 17 decembrie cu 39-3 la Club de Rugby El Salvador și chiar 55-7 la Heidelberger RK, însă învingătoare la scoruri relativ strânse acasă, cu colege de eșalon din Eccellenza, așadar un 24-13 dar și un 31-22 cu Mogliano Rugby.

Copie la indigo, precum în 2015, și în 2017 timișorenii vor disputa meciurile acasă tot contra unor grupări italiene, la rând fiind acum cei din Padova dar și vechea cunoștință Calvisano, aici pe 9 decembrie, după care cei din Ronaț vor viza încheierea pe locul 1 în unul dintre patrulatere pe 17 decembrie, cu ocazia ieșirii la Batumi.

Pentru Timișoara Saracens, care debuta în cupele europene în Spania, cu 36-18 la Valladolid pe 21 noiembrie 2015, acesta va fi al 14-lea examen în întrecerile continentale, următorul fiind programat sâmbătă 21 octombrie pe Stadionul Universitar din Lisabona, cu lusitanii de la CDUL. În serii sunt de fapt opt formații din 5 țări, patru italiene și câte una din Georgia, Germania, Portugalia și România, primele câte două clasate urmând a juca în 2018 în cruciș tur-retur pentru o pătrundere la barajul în dublă manșă de accedere în finala Continental Shield de la Bilbao dar și în faza grupelor Challenge Cup din 2018/9, adică din toamna următoare, așadar în întrecerea numărul 2 a Europei.

Drumul va presupune așadar 8 obstacole, primul fiind contra roșu-alb-negrilor din Padova, la activ cu 12 campionate ale Italiei, ultimul în 2011, două Cupe ale Italiei și titluri naționale la toate cele 7 categorii de vârstă din an în an, de la U21 la U15.

În Eccellenza, alb-negru-roșii de la Petrarca Rugby Padova sunt plasați după 3 runde pe locul 3, cu 13 puncte, în urma celor de la Pataro Calvisano, cu maximum de 15 puncte, și Rugby Viadana 1970, cu 14.

Petrarca nu s-a impus cu punct bonus ofensiv în deplasarea din etapa a II-a, 30-24 (20-3) la Mogliano Rugby, dar în schimb a înregistrat un succes similar celui al timișorenilor în weekend-ul trecut, 54-20 pe ”Dan Păltinișanu” cu ieșenii, și anume 55-16 (24-9) în fața a peste o mie de spectatori cu ultima clasată fără puncte Conad Reggio, joc în care Rizzi a fructificat 7 lovituri din 10 de la punct fix. Învingătorii au marcat în minutul 14, la 0-6, iar ultimele 8 minute le-au jucat în superioritate numerică.

Lotul antrenat de Andrea Marcato, cu Augusto Allori la cârma pachetului de înaintare iar Guido Zorzi team manager și Corrado Covi director sportiv, deține 9 rugbiști localnici, din Padova.

Petrarca Padova va juca apoi acasă cu Rogby Rovigo Delta în etapa a II-a din preliminariile Continental Shield respectiv la Calvisano peste două săptămâni, în runda a IV-a din Eccellenza, urmând ca în cupele europene să revină în decembrie, la Heidelberg respectiv pe teren propriu cu Rugby Viadana 1970.

Italienii s-au impus în jocul de campionat de sâmbătă în alcătuirea 15. Menniti-Ippolito (66, Coppo) / Fadalti, Bacchin (46, Bettin), Riera, Rossi / Rizzi, Francescato (58, Cortellazzo) – Saccardo – cpt. (66, Salvetti), Lamaro, Nostran / Cannone (65, Michieletto), Gerosa (6, Salvetti; 20, Gerosa) / Filippetto (55, Vannozzi), Santamaria (61, Delfino), 1. Acosta, pe bancă rămânând Borean, și au marcat primul eseu prin Riera în minutul 14, transformat de Rizzi, 7-6, după care același Riera și Nostran au înscris alte eseuri până la pauză iar Rizzi, Vannozzi, Riera, Menniti și Coppo în partea secundă.

 

Arbitru al jocului de sâmbătă este scoțianul Lloyd Linton.

The post Timișoara Saracens a învins în ultimii 2 ani trupe italiene pe ”Dan Păltinișanu” la 32, 21 și 13 puncte. Petrarca Padova, 4 succese în 2016 în grupele Continental Shield, ca și bănățenii în 2015 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*